Siirry pääsisältöön

Taideyliopiston Tut­ki­mus­pa­vil­jon­gin re­si­dens­si­ha­ku auki 31.10.2022 asti

entry-image

Haku on avoin kaikille taiteilijoille ja taiteilija-tutkijoille alasta, toimintaympäristöstä, keinoista ja välineistä riippumatta. Voit hakea yhteen kolmesta residenssiohjelmasta. Hakuaika päättyy 31.10.2022.

Tutkimuspaviljonki on Taideyliopiston koordinoima kansainvälinen taiteellisen tutkimuksen prosesseja, keskusteluja ja yhteistyötä edistävä foorumi. 

Taideyliopiston tutkimuspaviljonki RP#5 sisältää sarjan residenssejä taiteilijoille ja taiteilija-tutkijoille kevään 2023 aikana, ja huipentuu Helsingissä järjestettävään tapahtumaan kesäkuussa 2023. Kokonaisuutena RP#5 koostuu useista eri moduuleista ja aktiviteeteista. Tämä haku koskee erityisesti RP#5-residenssiohjelmaa. 

Tutkimuspaviljonki #5:n lähtökohtia määrittävät globaalit kriisit, jotka asettavat painavia – jopa painostavia – haasteita myös taidealan harteille. Näitä ovat ekologinen kestävyyskriisi, pandemian jälkeinen jälleenrakennustyö, globalisaation kärjistyvät lieveilmiöt ja geopoliittiset jännitteet. 

Tutkimuspaviljongin temaattinen otsikko ”osin yhdessä”, kiteyttää ajatuksen osallisuudesta ja toisaalta vääjäämättömästä osittaisuudesta suhteessa ylivoimaiselta tuntuvaan yhteiskunnalliseen ongelmakenttään, joka on ratkottavissa vain toimimalla yhdessä. Tutkimuspaviljonki #5 haluaa purkaa raja-aitoja akateemisen ja instituutioiden ulkopuolella tapahtuvan taiteellisen tutkimuksen välillä – löytää ja tehdä laajemmin näkyväksi taidetutkimuksellisia yhteyksiä, yllätyksiä ja toimijuuksia. 

Haku kevään residensseihin on nyt avattu. Residenssejä on kolmessa eri kohteessa: HIAP Suomenlinnassa 17.4.–17.7.2023, Saaren kartano Mynämäellä 16.–28.5.2023 sekä Kallio-Kuninkala Järvenpäässä 8.–14.5. ja 15.–21.5.2023.

Lue lisää Tutkimuspaviljongista

Residenssivaihtoehdot

Tutkimuspaviljonki #5 -residenssiohjelmassa on tarjolla kolme erillistä residenssimahdollisuutta. Yksi henkilö tai ryhmä voi kuitenkin hakea vain yhteen residenssiin RP#5-residenssiohjelmassa: 

  • Kolmen kuukauden työskentelyresidenssi Helsinki International Artist Programme (HIAP) Suomenlinnassa, Helsingissä 
  • 2 viikon ”hautomo” taiteilijoille ja taiteilija-tutkijoille Koneen Säätiön Saaren kartanossa Mynämäellä, ekologiaa korostavassa ympäristössä 
  • 2–9 hengen ryhmäresidenssit Taideyliopiston Kallio-Kuninkala Järvenpään yksikössä, kesto enintään 1 viikko 

Residenssit on tarkoitettu kaikille taiteilijoille ja taiteilija-tutkijoille alasta, toimintaympäristöstä sekä välineestä tai keinoista riippumatta. 

Yhteystiedot koskien residenssihakua

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä osoitteeseen: researchpavilion@uniarts.fi

Lue lisää täältä: www.uniarts.fi/ohjeet/tutkimuspaviljongin-residenssihaku 

Kommentoi