Siirry pääsisältöön

Sävellyskilpailu Helsinki International Big Band Composing Contest järjestetään jälleen tänä vuonna

entry-image

Joka toinen vuosi pidettävä Helsinki International Big Band Composing Contest järjestetään jälleen vuonna 2023 UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomen Big Band -yhdistys ry:n toteuttamana. Aikaisemmin nimellä Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailu tunnettu kisa uudistettiin kaksi vuotta sitten, ja pientä uudistusta kilpailun sääntöihin on jälleen luvassa.

Tällä kertaa kilpailuun voivat osallistua kaikki eurooppalaiset tai Euroopassa asuvat musiikintekijät ilman ikärajaa, yhdellä ennalta tallentamattomalla ja julkaisemattomalla 4­–7-minuuttisella, big bandin vakiokokoonpanolle sävelletyllä teoksella per säveltäjä. 

Osallistumisaikaa on 1.5.2023 asti. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, finaaliin päässeiden säveltäjien nimet selviävät kahden anonyymin esikarsintakierroksen jälkeen 25.8.2023. UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa loppukilpailuun valitut enintään 10 teosta Malmitalon finaalikonsertissa 5.10.2023 kapellimestari Antti Rissasen johtamana. Finaalikonsertin lipunmyynti on käynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat UMOn taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Ed Partyka (puheenjohtaja), brittiläinen pianisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja Nikki Iles sekä saksofonisti, säveltäjä ja kapellimestari Eero Koivistoinen

– Kilpailu tuo näkyvyyttä ja taloudellista tukea säveltäjille, joilla ei ehkä muuten olisi mahdollisuutta saada musiikkiaan ammattilais- big bandin soitettavaksi. Edellisessä kilpailussa keskityimme nuoriin säveltäjiin, tällä kertaa fokuksessa ovat eurooppalaiset säveltäjät. Säveltäjien saaman julkisuuden ja taloudellisen puolen lisäksi kilpailu on myös UMOlle oiva tapa tavata säveltäjiä ja sovittajia tulevia projekteja varten. Vuoden 2021 kilpailun finalisteista moni on toiminut sittemmin meillä sovittajina, solisteina ja jopa kapellimestareina, avaa UMO Helsinki Jazz Orchestran pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja Ed Partyka, joka myös johtaa tuomaristoa.

Kilpailun järjestävät yhteistyössä UMO Helsinki Jazz Orchestra (UMO-säätiö) ja Suomen Big Band yhdistys ry (SBBY). 

Lisätietoa kilpailusta:
umohelsinki.fi 

Kuva: Heikki Kynsijärvi 

Kommentoi