Siirry pääsisältöön

Saksofonisti Masa Orpana yhtyeineen julkaisee digitaalisen EP:n

entry-image

Alba Records julkaisee perjantaina 5.3.2021 Masa Orpana Honkin ja Johnny Gideonin digitaalisen EP:n The BigB. EP sisältää kaksi Orpanan varta vasten viime vuonna kahdella saksofonilla laajennetulle yhtyeelleen kirjoittamaa instrumentaalisävellystä sekä yhtyeen versioinnin J. J. Calen laulusta Crazy Mama. EP on kuunneltavissa suoratoistopalveluissa, kuten Spotifyssa, Apple Musicissa ja Tidalissa.

Alba Records julkaisee perjantaina 5.3.2021 Masa Orpana Honkin ja Johnny Gideonin digitaalisen EP:n The BigB. EP julkaistaan suoratoistopalveluissa, kuten Spotifyssa, Apple Musicissa ja Tidalissa. The BigB:n yhdessä soittamisen riemulle saadaan syksyllä 2021 myös jatkoa, kun samalla kertaa äänitetty toinen, enemmän päivitetympää näkemystä rhythm and bluesista sisältävä, EP Shakin julkaistaan niin ikään digitaalisilla alustoilla.

Masa Orpana on suomalainen multi-instrumentalisti, jonka pääinstrumentti on tenorisaksofoni. Hän on aiemmin julkaissut useita albumeita Alba Recordsin kautta omalla nimellään vuodesta 2014 lähtien. Lisäksi hän on esiintynyt lukuisilla jazz-, blues- ja rock-levytyksillä eri bändien riveissä sekä vierailevana muusikkona monien eri taiteilijoiden eri genrejen julkaisuissa. Orpana on työskennellyt monipuolisena ammattimuusikkona melkein kolme vuosikymmentä ollen erityisen kiinnostunut rhythm and bluesista, roots-musiikista, jazzista sekä improvisoidusta musiikista.

Masa Orpana Honk perustettiin vuonna 2012. Bändi esiintyi aikanaan kvartettina Orpanan ollessa bändin ainoana saksofonistina, mutta talvella 2020 kokoonpanoon lisättiin vielä kaksi saksofonia, jotta saataisiin lavalle aikaan yhtä täyteläinen äänimaailma kuin äänitteillä. Nyt yhtyeen valtti on kolmen saksofonin sektio ja New Orleansin hengessä soittava rytmiryhmä. Yhtye tykkää yhdistää afroamerikkalaisia musiikillisia juuria ja jazzin kieltä omiin sävellyksiinsä, pitkiin improvisointeihin ja hyvin hiottuihin sovituksiin.

The BigB sisältää kaksi uutta Orpanan instrumentaalisävellystä, jotka ilmentävät hänen rhythm and bluesia ja jazzia yhdistelevää tyyliään. Orpana on tehnyt uudet kappaleensa varta vasten kahdella saksofonilla laajennetulle yhtyeelleen. Sovituksissa korostuvat puhallinsektion rooli bändissä sekä eri saksofonien rytmiset ja soinnilliset mahdollisuudet. Keikalla uutta kokoonpanoa on ehditty kuulla vuoden 2020 aikana muun muassa Lahden Jazztorilla ja Tampere Jazz Happeningissä. Instrumentaalien lisäksi EP:lla on mukana Honkin versio J.J. Calen laulusta Crazy Mama, jolla kuullaan yhtyeen kitaristin Jonni Seppälän (alias Johnny Gideon) vahvaa laulua ja yllätyksellistä kitarointia. Kappaleella I Always Think of You soolokitaraa soittaa Orpana itse.

Masa Orpana Honk with Johnny Gideon: The BigB
Alba ABDEP 03 (Digital Ep)
Bar code: 6 417513 300031
FIABA 2100019 ... 2100021

Johnny Gideon a.k.a. Jonni Seppälä; kitara raidoilla #1 & #2, laulu #2
Masa Orpana; tenorisaksofoni, pääkitaristi #3
Tuomas Heinonen; altto saksofoni
Aino Heikkonen; baritoni saksofoni
Ville Vallila: basso, taustalaulu #3
Juppo Paavola; rummut
Kappaleella I Always Think of You vierailee Jukka-Pekka Berg; rytmikitara #3

1. The BigB (Orpana)
2. Crazy Mama (J.J. Cale)
3. I Always Think of You (Orpana)

www.alba.fi

Kommentoi