Siirry pääsisältöön

Raahen Rantajatsit 28.-30.7. Festivaalijohtajan ja esiintyjien ajatuksia juhlan alla 

entry-image

Raahen Rantajatsit kokoaa ihmiset meren ja musiikin äärelle heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 28.-30.7.2022.

Rantajatsien taiteellinen johtaja Charles Gil kysyy tunnelmia ja kuulumisia esiintyjiltä juhlan alla. Lue tästä Mikko Innasen, Linda Fredrikssonin, Vilma Jään ja Susanna Kinnusen vastaukset.

Charles Gil: Nämä ovat minulle seitsemännet Rantajatsit festivaalijohtajana. On suuri kunnia olla taas toteuttamassa tätä hienoa tapahtumaa omistautuneen tiimin kanssa. Artistien kertomuksissa heijastuu ilahduttavasti heidän intonsa päästä soittamaan. Olemme saaneet nauttia Suomen kesästä ja nyt on miellyttävä palata jazzin pariin akut ladattuina. Toivotamme esiintyjät ja yleisön sydämellisesti tervetulleiksi!

Charles Gil: Innanen - Pasborg - Piromalli -trio soitti kesäkiertueensa ensimmäiset keikat Kööpenhaminassa. Mikko Innanen, kuvaile vähän tunnelmaa?

Mikko Innanen: Tunnelmat kesäkiertueemme viiden ensimmäisen keikan jälkeen ovat mahtavat. Kööpenhaminan jazzfestivaali on poikkeuksellisen mukava ja lämminhenkinen tapahtuma ja se tarjosi hienon alustan uuden ohjelmistomme kehittämiselle. Olemme varmasti Rantajatseilla erinomaisessa soittovireessä!Charles Gil: Linda Fredriksson, palaat takaisin Rantajatseihin tällä kertaa oman yhtyeesi kanssa. Loistavan vastaanoton saanut Juniper-levysi kantaa monia tarinoita, mikä on tarina itse Juniper-kappaleen taustalla?

Linda Fredriksson: Minulla oli tarve tehdä albumille kappale, joka on olemukseltaan hurja ja energinen. Halusin biisin, jossa on selkeä tempo ja eteenpäin menevä tuntu. Mielikuvissani on tummanvihreä alkuillan metsä, katajan runko ja sen tuoksu. Charles Gil: Vilma Jää, miten koet, että Kaija Saariahon Innocence -oopperan Marketa-rooli on ruokkinut omaa työtäsi säveltäjänä ja esiintyjänä?

Vilma Jää: Olen saanut näyttelemisestä paljon kehollisuutta myös muuhun esiintymiseen. Innocencen myötä ajattelen entistä enemmän kokonaisuuksia. Konsertin kaarta, kappaleen kaarta ja esimerkiksi kuinka visuaalisuus tukee musiikkia. Kaijan musiikissa tuntuu kuin orkesteri loisi rikkaasti soivia leijailevia pölypilviä. Se on inspiroinut erilaisten sointivärien etsimiseen ja yhdistelemiseen myös omassa työssäni säveltäjänä.

Charles Gil: Susanna Kinnunen, kaikille avoin Helposti liikkumaan -työpaja kuulostaa houkuttelevalta.  Kuinka tärkeäksi koet palata yhteisiin tansseihin pandemian eristysvaiheen jälkeen?

Susanna Kinnunen: Tanssi on minulle liikkeen havainnointia tai liikkeessä ympäristön havainnointia. Se toimii minulle rituaalina, mikä tuo iloa, energisyyttä, uteliaisuutta ja vakautta. Kun mukana on monta ihmistä, niin koen, että nämä positiiviset asiat moninkertaistuvat. Omasta näkökulmastani yhdessä tanssiminen on oikea hyvinvointiteko!

Lisää Raahen Rantajatsit 2022 -esiintyjien ajatuksia voit lukea Rantajatsien verkkosivuilta

Raahen Rantajatsit 2022  / Ohjelma

Torstai 28.7.
Raahen kirjasto (vapaa pääsy)
14:00  Taiteilijatapaaminen; Karja Renard Wandinger

Liiterijatsit Karinkanta Siikajoki (vapaa pääsy)
18:00 Karja Renard Wandinger

Ruiskuhuone
21:00 Ville Lähteenmäki Trio
22:00 Vilma Jää

Perjantai 29.7.
Pyhäjoen kirjasto (vapaa pääsy)
13:00 Ville Lähteenmäki Trio

Galleria Myötätuuli (avoin kaikille)
13.00-14:30 Helposti Liikkumaan -tanssityöpaja; Susanna Kinnunen

Langin Kauppahuone
16:00 Davás Duo 

Raahen Teatterin kesälava
18:00 Karja Renard Wandinger 
19:20 – 20:30 The Father, The Sons and The Junnu 

Ruiskuhuone
22:00 Priya Carlberg My Wedding 
23:30 – 00:30 Reporters

Lauantai 30.7.
Isokraaselin saari (vapaa pääsy)
11:00 Petri Kautto soolo

Raahen Teatterin kesälava (vapaa pääsy kaikenikäisille)
14:00 – 14:45 Davás Duo + Silva Kallionpää Quartet + Susanna Kinnunen

Raahen Teatterin kesälava
17:00 Silva Kallionpää Quartet
18:15 – 19:30 Linda Fredriksson Juniper

Ruiskuhuone
21:00 Innanen Pasborg Piromalli 
22:30 – 00:15 jamit / Petri Kautto Trio

Rantajatsit.fi

Liput: Tiketti.fi ja Raahesalin lipunmyynti
Lipputiedot Rantajatsien verkkosivuilla

Kaikki konsertit ovat ulkoilmatapahtumia. Tapahtumapaikat sijaitsevat Vanhan Raahen sisäpihoilla Langin Kauppahuoneella ja Raahen Teatterilla sekä meren äärellä Ruiskuhuoneella ja Isokraaselin saaressa. Paikkojen asiakaskapasiteetit ovat pieniä, varmista paikka ja vältä jonottaminen hankkimalla lippu etukäteen. 

Vinkkinä vielä että lauantain jameissa lavalla on taas ainakin kaksi rumpusettiä. 

Kuva © Ville Vainio

Kommentoi