Siirry pääsisältöön

PLOP levynjulkaisukiertueelle

entry-image

PLOP on kuusivuotias helsinkiläisyhtye, jonka persoonallinen mutta juureva tyyli on hankkinut paljon ystäviä avantgardejazzyleisön joukosta. Yhtye julkaisee syyskuun lopussa toisen albuminsa.

Yhteistyön voimaan uskova trio koostuu nuoren polven jazzveteraaneista jotka ovat kukin tahoillaan saavuttaneet mainetta monissa suomalaisissa ja kansainvälisissä kokoonpanoissa.

Yhtyeen saksofonisti Mikko Innanen palkittiin Jazzliiton Yrjö-palkinnolla 2008 ja oli ehdolla Pohjoismaiden Neuvoston Musiikkipalkinnon saajaksi 2011. Basisti Ville Herrala ja rumpali Joonas Riippa on tällä hetkellä kenties maamme näkemyksellisin ja arvaamattomin rytmikaksikko. Tälle yhtyeelle vapaus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Kaikki trion jäsenet säveltävät yhtyeelle ohjelmistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen takia – PLOPin konsertit saattavat olla keskenään hyvinkin erilaisia – kaikkien tai kenenkään sävellyksiä ei välttämättä esitetä.

Suomalaisen jazzkentän kovista nimistä koostuvan PLOP-yhtyeen debyyttialbumi An Sich todisti jo livenä usein todetun faktan: PLOP lukeutuu kotimaisen jazzin omaleimaisimpiin ja soundinäkemykseltään vahvimpiin tekijöihin. 
- Matti Nives / We Jazz -

Fiasko Records julkaisee PLOPin uuden, järjestyksessään toisen levyn "per se" syyskuussa 2013 vinyyli-LP:nä ja trio keikkailee uuden levyn tiimoilta viidellä paikkakunnalla:

ke 25.9. klo 19 Flame Jazz, Turun seudun musiikkiopisto
to 26.9. klo 20.30 Suisto Klubi Hämeenlinna
pe 27.9. klo 19 Pikkuteatteri, Lahti
la 28.9. klo 21 Koko Jazz Club, Helsinki
su 29.9. Tietotalo, Jokioinen

Ville Herrala – basso
Mikko Innanen – saksofonit
Joonas Riippa – rummut

 

www.mikkoinnanen.com
www.fiaskorecords.com 

Kommentoi