Siirry pääsisältöön

Pirkanmaan Saksofonifestivaali järjestetään Tampereella huhtikuussa

entry-image

Joka toinen vuosi järjestettävä festivaali kokoaa jo kolmatta kertaa yhteen saksofonin ammattilaiset, opiskelijat, harrastajat ja yleisön.

Pirkanmaan Saksofonifestivaali (PSF) järjestetään Tampereella 23.-28.4. Konserttien ja orkesteriviikonlopun lisäksi luvassa on tällä kertaa myös huippuasiantuntijoiden luentoja Pääkirjasto Metsossa. Festivaaliviikolla esitykset järjestetään Pyynikinlinnassa, Kulttuuritalo Telakalla ja Tampere-talossa, joissa kuullaan saksofonin ammattilaisia eri aloilta ja yhtyeistä.

“Konsertit ja luennot tarjoavat korkeatasoisia elämyksiä ja tietoa klassisen musiikin, jazzin ja muun rytmimusiikin alueelta. On mahtava saada olla mukana tänä vuonna sekä muusikkona, tuottajana että asiantuntijan roolissa.” kommentoi saksofonisti, musiikkipedagogi ja festivaalin työryhmän jäsen Masa Orpana.

Festivaaliviikonloppuna 26.-28.4. kerääntyvät yhteen kolme eritasoista saksofoniorkesteria, joihin kuka tahansa harrastelijasta ammattisoittajaan voi ilmoittautua mukaan. Ohjaajina ja kouluttajina toimivat alan ammattilaiset Tampereen konservatoriosta, Pirkanmaan musiikkiopistosta ja Kaartin soittokunnasta. 

“Festivaali on ainut laatuaan Suomessa. Sen ehdoton ydin on alusta asti ollut festivaalia varten luodut kolme suurta orkesteria, jotka koostuvat kokonaan erilaisista saksofoneista. Orkesterit tuovat yhteen niin kokeneet konkarit, nuoret oppilaat kuin innokkaat harrastajat ja olemmekin periodilla kaikki yhtä suurta saksofoniperhettä! Orkestereiden ohjelmistossa on monipuolisesti taide- ja rytmimusiikkia niin kuin festivaalin muissakin konserteissa’’ luonnehtii yksi festivaalin järjestäjistä, muusikko ja pedagogi Kalle Oittinen

Festivaali huipentuu orkesterien konserttiin Tampereen tuomiokirkossa su 28.4.klo 18.00.

Festivaalin yleisötapahtumat

Ti 23.4. klo 18. Pääkirjasto Metso, musiikki

Suomalaisen saksofoninsoiton varhaishistoria

Musiikin tohtori, muusikko Olli-Pekka Tuomisalo esitelmöi saksofonin varhaisvaiheista Suomessa 1920- 30-luvuilla ja esittää livenäytteitä vintage-saksofonilla. Käsittelyyn pääsee soittimen käyttö sekä jazzin että klassisen musiikin parissa.

Ke 24.4. klo 18. Pääkirjasto Metso, musiikki
Saksofoni roots-musiikissa

Saksofoninsoitolla on pitkä historia rhythm and bluesissa, soulissa, funkissa, reggaessa ja monissa muissa juurimusiikin tyyleissä. Muusikko Masa Orpanan  työpajassa tutustutaan saksofonin rooliin yhtyesoitossa, soittotekniikkaan sekä improvisointiin afro-amerikkalaisen roots-musiikin näkökulmasta musiikkinäytteiden kautta.

To 25.4. klo 19. Pyynikinlinna
Suomalaisten saksofonistien sävellyksiä

Jazzmuseo-yhtyeen suositut konsertit Pyynikinlinnassa jatkuvat teemalla "suomalaisten saksofonistien sävellyksiä".

To 25.4. klo 21. Kulttuuritalo Telakka
PSF-klubi

Lavalla Pirkanmaalaiset saksofonistit ystävineen rennossa klubi-illassa, tule ja ylläty!

La 27.4. klo 19. Tampere-talo, Pieni sali
Saksofoni valokeilassa

Gaalakonsertti esittelee saksofonin monipuolisuuden huippumuusikoiden voimin. Saksofoni soi useissa eri genreissä niin soolona, kvartettina kuin big bandin solistina. Esiintyjinä Kaartin saksofonikvartetti, duo Harri Lehtinen (marimba) ja Kalle Oittinen (saksofoni), Hot heros sekä Juha Untalan johtama Tampere Big Band solistinaan saksofonisti Jukka Hänninen.

Su 28.4. klo 18. Tampereen tuomiokirkko
GRANDE FINALE

Saksofoniorkesterit valtaavat katedraalin soittaen musiikkia eri aikakausien mestareilta: Vivaldi, Mancini, Grieg, Gershwin, Ravel, Holst ja Piazzolla

Orkestereita johtavat Anna-Leena Lumme ja Kalle Oittinen.

Lisätietoa festivaalista:

pmo.fi/psf

www.facebook.com/pirkanmaansaksofonifestivaali

Kuva: Eero Saunamäki

Kommentoi