Siirry pääsisältöön

Pianisti Aki Rissaselta tuore albumi Aleatoric

entry-image

Hetken taikaan luottava albumi esittelee Rissasen laadukkaan suomalais-belgialaisen trion, jossa mukana ovat saksofonisti Robin Verheyen ja rumpali Markku Ounaskari.

Eclipse Musicin julkaisema Aki Rissanen Trion uusi albumi Aleatoric on musiikkia tässä hetkessä. Levy on äänitetty yhden päivän aikana, improvisoiden, ensimmäisiin ottoihin luottaen. Tähän levyn otsikko viittaakin: musiikkiin, joka syntyy hallitun sattumanvaraisuuden kautta.

Kuvattu levyn tekemisen periaate ei kuitenkaan ole uusi, päinvastoin. Valtaosa jazzmusiikin historian suurimmista klassikoista on äänitetty nopeasti, päivässä tai kahdessa, ja ne vangitsevat lähes valokuvan lailla jonkin maagisen hetken kyseisen yhtyeen tai muusikon kehityksessä. Aleatoric on tästä oiva esimerkki. Se on uutta, raikasta, mutta pohjimmiltaan ja tekotavaltaan syvällä jazzin traditiossa.

Pianisti Aki Rissanen on Euroopan kiinnostavimpia nuoren polven jazzpianisteja ja lukeutuu kotimaisen jazzin vahvaan kärkikastiin. Omien kiiteltyjen soolo- ja yhtyeprojektiensa ohella hänet tunnetaan yhteistyöstä mm. Verneri Pohjolan, Jukka Perkon ja UMO Jazz Orchestran kanssa.

Rissasen pitkäaikainen yhteistyökumppani, saksofonisti Robin Verheyen edustaa niin ikään modernia kansainvälistä jazzmuusikkopolvea. Verheyen tunnetaan maailmalla poikkeuksellisen ilmaisuvoimaisena saksofonistina ja loistavana säveltäjänä. Belgialaislähtöinen muusikko työskentelee nykyään pääasiassa New Yorkissa. Rumpali Markku Ounaskari on eurooppalaisen jazzin merkittävimpiä rumpaleita. Legendaariselle ECM-levy-yhtiölle levyttävä Ounaskari tuo nuorten solistien yhtyeen sountiin mittavan kokemuksen tuomaa syvyyttä.

AKI RISSANEN TRIO: ALEATORIC
Eclipse Music 2013
1. Musica Callada, part XV / 2. New Life / 3. For P & B / 4. Bois Le Comte / 5. Beeriani / 6. Indeterminate Music, part I / 7. Indeterminate Music, part II / 8. Aleatoric / 9. Kallavesj / 10. Mr. Nobody

Aki Rissanen, piano / Robin Verheyen, tenori- & sopraanosaksofoni / Markku Ounaskari, rummut

www.akirissanen.com
www.eclipsemusic.fi

Kommentoi