Siirry pääsisältöön

Oulu All Star Big Bandin kevätkausi käynnistyy ke 7.2. tangokonsertilla

entry-image

Oulu All Star Big Band ja oululaislähtöinen harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara yhdistävät ensi kertaa voimansa harvinaisessa konsertissa, jossa yhdistyvät big bandin muhkea sointi, virtuoottinen harmonikkasolismi sekä tango.

Oulussa kulttuuritalo Valveella keskiviikkona 7. helmikuuta kuultavan konsertin ohjelmisto koostuu mm. tango nuevon isän Astor Piazzollan musiikista perinteisempiä tangoklassikoita unohtamatta. Konsertin kapellimestarina toimii Ville Vannemaa.

Palkitun harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaaran haitarismi versoilee moneen suuntaan. Klassisella puolella Kumpuvaara on kantaesittänyt suomalaisten säveltäjien teoksia aina soolokappaleista konserttoihin asti. Klassisen nykymusiikin lisäksi hän soittaa mielellään myös rytmimusiikkia. Tällä saralla hänen aktiivisimpia projektejaan ovat viime vuosina olleet suomalaisen iskelmämusiikin legenda Dallapé, Maria Ylipää & Ystävät -yhtye, elektronista instrumentaalimusiikkia esittävä Alphabeaver, sekä sarjakuvapiirrosta livemusiikkiin yhdistelevä Comics in Concert.

Ville Vannemaa on yksi Suomen kysytyimmistä jazzmuusikoista. Hän on toiminut kapellimestarina niin UMO Helsinki Jazz Orchestralle, Espoo Big Bandille ja Turku Jazz Orchestralle kuin myös Oulu All Star Big Bandille. Vannemaa soittaa saksofonia ja muita puupuhaltimia useissa maamme eturivin kokoonpanoissa UMO:sta Popedaan ja eri kaupunginteattereista jazzpienyhtyeisiin.

OASBB & Niko Kumpuvaara: Big Band Tango!
Ke 7.2.2024 klo 19.00
Valvesali, kulttuuritalo Valve

Niko Kumpuvaara | harmonikka
Ville Vannemaa | kapellimestari
Oulu All Star Big Band

Liput: 27/22/11 €

www.oasbb.fi 

Kuva: Maarit Kytöharju

Kommentoi