Siirry pääsisältöön

Odysseus-festivaalin ohjelma täydentyy uusilla esiintyjillä

entry-image

Seikkailulliselle musiikille omistettu Odysseus-festivaali muuttaa ensi kesänä uuteen ympäristöön Kulttuuritehdas Korjaamolle, jossa tapahtuma koetaan kaksipäiväisenä 19.–20.7. Uusina niminä ohjelmaan liittyvät Širom, Olli Ahvenlahti New Quintet, Y-OTIS, Jonathan Bäckström Quartet, Dan Nicholls ja Pop Up Koma. Tapahtuman liput ovat myynnissä Tiketissä.

Helsingin kesän keskeisten musiikkitapahtumien joukkoon nopeasti noussut Odysseus-festivaali järjestetään vuonna 2024 ensi kertaa Kulttuuritehdas Korjaamolla 19.–20.7. Siellä tapahtuma levittäytyy kaikkiin Korjaamon sisätiloihin ja lisäksi sen tunnelmalliselle kesäpihalle. Tapahtuman ohjelma laajenee, kun uusina kiinnityksinä ohjelmistoon liittyvät vastikään ylistetyn uuden albuminsa julkaissut Olli Ahvenlahti yhtyeineen, slovenialainen kokeellisen folkin yhtye Širom, We Jazz -levymerkille levyttävät saksaofonisti Otis Sandsjön "nestemäisen jazzin" edelläkävijäyhtye Y-OTIS, basisti-säveltäjä Jonathan Bäckströmin kvartetti, ja kosketinsoittaja-tuottaja Dan Nichollsin ambient jazz -sooloprojekti. Aiemmin Koma Saxo -nimellä ja nykyään otsikolla Post Koma jazzia uudistava basisti-tuottaja Petter Eldh ja yhtyeen saksofonisti Sandsjö tekevät lauantaina 20.7. ainutlaatuisia yllätyskeikkoja festivaalialueella uudella Pop Up Koma -konseptillaan. Odysseus-festivaalin ohjelma täydentyy vielä lähiaikoina. 

"Odysseus-festivaalin missiona on esitellä uutta musiikkia monenlaisessa eri muodossa, ilman hierarkiaa ja luokittelua", sanoo tapahtuman taiteellinen johtaja Matti Nives. "Kohtaamme musiikin sellaisena kun se on, emmekä jaa artistivieraitamme 'pääesiintyjiin' ja 'niihin muihin'. Useat tähtivieraistamme saattaisivat ajautua muualla sivurooliin, mutta meille juuri tämä musiikki on pääasia, ja se mitä haluamme jakaa kävijöidemme kanssa. Odysseuksen maltillinen mittakaava antaa tähän oivan mahdollisuuden musiikin ollessa lähellä yleisöä. Haluamme samalla kommunikoida, että valtavirran ulkopuolinen musiikki ei ole ainoastaan 'vaihtoehto', vaan itsessään tärkeä pääasia ja kuka tahansa on tervetullut musiikilliselle seikkailulle löytämään uutta. Ainoa edellytys on uteliaisuus."

Odysseus-festivaalin järjestäjänä toimii helsinkiläinen We Jazz, joka tunnetaan levymerkistään, talvisesta jazzfestivaalistaan ja Digelius-levykaupastaan. Tapahtuma on ensimmäisinä vuosinaan saavuttanut kuulijoiden suosion seikkailullisen ohjelmansa ja "ihmisen kokoisen" tapahtumaympäristönsä ansiosta. Korjaamolle muuton myötä Odysseuksen kapasiteetti pysyy samassa suuruusluokassa eli noin tuhannessa päiväkävijässä vuonna 2024.

"Festivaalissa on tiettyä eksklusiivisuutta ja ylellisyyttä, mutta elitismi siltä onnellisesti puuttuu. Pienimuotoisuus viehättää."
– Rumba 

"Odysseus Festival's programming is admirably non-hierarchical."
– The Wire

Odysseus-festivaali
Helsingissä 19.–20.7.2024
Instagram: @odysseusfestival
#odysseus2024
Liput: Tiketti

Tapahtuma Facebookissa

http://odysseusfestival.fi

Julkistetut esiintyjät ja päiväjako:

PE 19.7.
AINON
Dan Nicholls (UK)
Heta Bilaletdin
Islaja
Janne Westerlund
Jonathan Bäckström Quartet (FI/SE)
Lost Girls (NO)
Olli Ahvenlahti New Quintet
Oren Ambarchi (AU)
Superposition
Varropas
Verneri Pohjola: Monkey Mind
Ville Leinonen
Willberg + Pekkola + Toivonen
Y-OTIS (SE/UK)

LA 20.7.
Aino Juutilainen
Enji (MN)
Ensemble Nist-Nah (AU)
Ghosted (SE/AU)
Grande Mahogany
Hatis Noit (JP)
Horse Lords (US)
Juho Toivonen
KMRU (KE)
Laihonen & Salmi
Mikko Joensuu
Otto Willberg
Pop Up Koma (SE)
The Stance Brothers
Ustad Noor Bakhsh (PK)
Victor Herrero (ES)
Yam Ha

Lisää esiintyjiä julkistetaan myöhemmin.

Širom © Uroš Abram

Kommentoi