Siirry pääsisältöön

Odysseus-festivaali Lonnan saarella 21.–23.7. – uusia esiintyjäkiinnityksiä julki

entry-image

Kolmatta kertaa järjestettävän festivaalin vahvuuksia ovat rohkea ja kansainvälisesti kovatasoinen ohjelmisto, Lonnan saaren ainutlaatuinen merellinen miljöö aivan Helsingin keskustan kupeessa, ja kompaktin tapahtuman välittömän lähestyttävä tunnelma. Odysseus-esiintyjäkaarti kasvaa uusilla julkistuksilla ja kolmen päivän liput ovat myynnissä Tiketissä. Tarkempi aikataulu ja loput lipputyypit julkistetaan huhtikuussa.

Helsingin kesän keskeisimpien musiikkitapahtumien joukkoon nopeasti noussut Odysseus-festivaali järjestetään kolmatta kertaa Lonnan saarella perjantaista sunnuntaihin 21.-23. heinäkuuta. Tapahtuman ytimessä on laaja-alainen seikkailullisen musiikin ohjelmisto, jossa mukana on runsaasti kansainvälisesti arvostettuja nimiä sekä meiltä että muualta. Uusina kiinnityksinä Odysseus-ohjelmistoon liittyvät ensiesiintymisensä tekevä Petter Eldhin ja Teppo Mäkysen EldhRokLau NauRonald LangestraatJoose Keskitalo & The Mystic Revelation Of Teppo Repo, myös instrumentaalikeikan heittävä The Mystic Revelation Of Teppo Repo, Jukka HervaElatu Nessa, sekä norjalaisen Motvind Recordsin kantavat voimat Marthe Lea Band ja Henriette Eilertsen. Lisää esiintyjäjulkistuksia, tietoa tapahtuma-alueesta ja tarkemmat päiväaikataulut julkistetaan huhtikuun aikana, jolloin myyntiin tulevat myös päiväkohtaiset liput.

"Jo ennestään väkevä Odysseus-ohjelmisto väkevöityy edelleen väkevällä tavalla ollen entistäkin väkevämpi, ja kyseessä onkin kaikilla objektiivisilla ja subjektiivisilla mittareilla mitattuna väkevin Odysseus tähän mennessä, joskin myös edelliset Odysseukset ovat olleet väkeviä", toteaa tapahtuman taiteellinen johtaja Matti Nives.

"Päämääränämme on rakentaa tapahtumasta Helsingin kesän kiintopiste kaikille valtavirran ulkopuolisesta musiikista kiinnostuneille. Odysseus sopii hyvin kaikenikäisille ja tämä on avoin kutsu kuuntelemaan musiikkia, joka on suurelta osin entuudestaan hieman vähemmän huomioitua. Uskon, että tämän kokoluokan musiikkitapahtumalle on kesäisessä Helsingissä paikkansa suurempien massafestivaalien rinnalla. Odysseus on kompakti ja viihtyisä, eikä meidän tarvitse tehdä kompromisseja tapahtuman ohjelmassa suurta yleisöä houkutellaksemme. Teemme festivaalia, jollaisella itse viihtyisimme kävijöinä."

Ulkoministeriö on vastikään julkaissut videon Joose Keskitalon vuoden 2022 Odysseus-keikalta, jolloin artisti esitteli englanninkielisen ohjelmistonsa. Tällä kertaa puolestaan kuullaan uuden Orfiset laulut -tuplalevyn materiaalia.

Odysseus-festivaalin järjestäjänä toimii helsinkiläinen We Jazz, joka tunnetaan levymerkistään, talvisesta jazzfestivaalistaan ja levykaupastaan. Suurin osa kahden ensimmäisen Odysseus-festivaalin tapahtumapäivistä ovat olleet loppuunmyytyjä.

"Festivaalissa on tiettyä eksklusiivisuutta ja ylellisyyttä, mutta elitismi siltä onnellisesti puuttuu. Pienimuotoisuus viehättää."
– Rumba 

Odysseus-festivaali

Helsingissä 21.–23.7.2023
Instagram: @odysseusfestival
#odysseus2023
Tapahtuma Facebookissa
Tapahtuman Spotify-soittolista
Liput: Tiketti

Esiintyjät (A-Ö)

Ahmed Ag Kaedy & Will Guthrie
Antti Lötjönen Quintet East
Bereen Ondo
Elatu Nessa
EldhRok
Fennesz
Frise Lumière
Henriette Eilertsen
Herrala/Lötjönen
Horseface
Jeremiah Chiu & Marta Sofia Honer
Joose Keskitalo & The Mystic Revelation Of Teppo Repo
Julia Reidy
Kuupuu
Lampen
Lau Nau
Linda Fredriksson Juniper
Marthe Lea Band
Mary Lattimore
Oruã
Ronald Langestraat
The Mystic Revelation Of Teppo Repo
Vaisu Luksus
Valtteri Laurell Nonet
VIRTA

Lisää esiintyjiä ja tarkemmat aikataulut vahvistetaan myöhemmin.

Kommentoi