Siirry pääsisältöön

Odysseus-festivaali Lonnan saarella 21.–23.7. – ensimmäiset artistit julkistettu

entry-image

Kolmatta kertaa järjestettävän festivaalin vahvuuksia ovat rohkea ja kansainvälisesti kovatasoinen ohjelmisto, Lonnan saaren ainutlaatuinen merellinen miljöö aivan Helsingin keskustan kupeessa, ja kompaktin tapahtuman välittömän lähestyttävä tunnelma. Ensimmäiset Odysseus-esiintyjät on julkistettu.

Helsingin kesän keskeisimpien musiikkitapahtumien joukkoon nopeasti noussut Odysseus-festivaali järjestetään kolmatta kertaa Lonnan saarella perjantaista sunnuntaihin 21.-23. heinäkuuta. Tapahtuman ytimessä on laaja-alainen seikkailullisen musiikin ohjelmisto, jossa mukana on runsaasti kansainvälisesti arvostettuja nimiä sekä meiltä että muualta.

Ensimmäisessä artistijulkistuksessa mukana ovat mm. itävaltalainen kokeellisen musiikin legenda Fennesz, yhdysvaltalaisharpisti Mary Lattimore, brasilialeinen psykerock-yhtye Oruã, International Anthem -levymerkille Ahvenanmaan saaristossa nauhoitetun ambient-levyn julkaissut kalifornialaisduo Jeremiah Chiu & Marta Sofia Honer, australialaisen rumpalin Will Guthrien kanssa duona esiintyvä malilainen Ahmed Ag Kaedy, sekä kotimaisia kovia nimiä kuten Linda Fredriksson JuniperAntti Lötjönen Quintet EastVIRTA ja Valtteri Laurell Nonet.

"Kolmas Odysseus rakentuu tällä hetkellä erittäin lupaavasti. Artistien innostus on käsinkosketeltavaa ja kesällä tullaan kuulemaan paljon uunituoretta ja yllättävää musiikkia", toteaa tapahtuman taiteellinen johtaja Matti Nives. "Päämääränämme on rakentaa tapahtumasta Helsingin kesän kiintopiste kaikille valtavirran ulkopuolisesta musiikista kiinnostuneille. Odysseus sopii hyvin kaikenikäisille ja tämä on avoin kutsu kuuntelemaan musiikkia, joka on suurelta osin entuudestaan hieman vähemmän huomioitua. Uskon, että tämän kokoluokan musiikkitapahtumalle on kesäisessä Helsingissä paikkansa suurempien massafestivaalien rinnalla. Odysseus on kompakti ja viihtyisä, eikä meidän tarvitse tehdä kompromisseja tapahtuman ohjelmassa suurta yleisöä houkutellaksemme. Teemme festivaalia, jollaisella itse viihtyisimme kävijöinä."

Lisää esiintyjäjulkistuksia, tietoa tapahtuma-alueesta ja tarkemmat päiväaikataulut julkistetaan kevään ja alkukesän aikana. Odysseus-festivaalin järjestäjänä toimii helsinkiläinen We Jazz, joka tunnetaan levymerkistään, talvisesta jazzfestivaalistaan ja levykaupastaan. Suurin osa kahden ensimmäisen Odysseus-festivaalin tapahtumapäivistä ovat olleet loppuunmyytyjä.

"Festivaalissa on tiettyä eksklusiivisuutta ja ylellisyyttä, mutta elitismi siltä onnellisesti puuttuu. Pienimuotoisuus viehättää."
– Rumba 

Odysseus-festivaali

Helsingissä 21.–23.7.2023
Instagram: @odysseusfestival
#odysseus2023
Tapahtuma Facebookissa
Tapahtuman Spotify-soittolista
Liput: Tiketti

Ensimmäinen esiintyjäjulkistus (A-Ö)

Ahmed Ag Kaedy & Will Guthrie
Antti Lötjönen Quintet East
Bereen Ondo
Fennesz
Frise Lumière
Herrala/Lötjönen
Horseface
Jeremiah Chiu & Marta Sofia Honer
Julia Reidy
Kuupuu
Lampen
Linda Fredriksson Juniper
Mary Lattimore
Oruã
Vaisu Luksus
Valtteri Laurell Nonet
VIRTA

Lisää esiintyjiä vahvistetaan myöhemmin.

Kommentoi