Siirry pääsisältöön

Mopo julkaisee toisen albuminsa Beibe helmikuussa

entry-image

Muiden muassa ystävyys, rakkaus ja maailman kaoottisuus lukeutuvat kovassa nosteessa olevan trion äänimaailmaltaan orgaanisen kakkoslevyn teemoihin. Mopo juhlistaa albuminsa julkaisua mittavalla kiertueella helmikuussa.

Kotimaisen jazzkentän viime vuosien lupaavimpiin tulokkaisiin kuuluva Mopo julkaisee toisen levynsä Beibe 14. helmikuuta Texicalli Recordsin kautta. Toisella albumillaan Mopo liikkuu kohti entistäkin orgaanisempaa soundia ja syventää myös musiikkinsa temaattista palettia. Saksofonisti Linda Fredrikssonin, basisti Eero Tikkasen ja rumpali Eeti Niemisen muodostama triokokoonpano kiertää helmikuussa Suomea yhdeksän keikan mittaisella Suomen Jazzliiton kiertueella yhdessä KVR-trion kanssa. Huhtikuussa Mopo esiintyy We Jazz -klubilla Helsingissä.

Mopo itse kuvailee Beibeä kasvutarinaksi. Levy ei ole yhtyeen mukaan pelkkää riemua, vaan heijastelee myös elämän syviä puolia. Näitä teemoja yhtye tutkii lempeällä kädellä. Keskeisiksi käsitteiksi yhtye nostaa mm. ystävyyden, rakkauden, maailman kaoottisuuden, todellisuuspaon, sekä itsensä ja muiden ymmärtämisen. Inspiraation lähteinä ovat toimineet yhtä lailla myös ajankohtaiset asiat kuten Talvivaaran kaivosonnettomuus (kappaleella Luonto kutsuu). Albumi on nauhoitettu kelanauhalle, jolla Mopo tavoittelee entistä orgaanisempaa äänimaailmaa tukemaan yhtyeen konstailemattoman rosoista ilmaisua. Yhtyeen energisyys ja omaperäinen punk-asenteesta ammentava ilmaisu on vangittu levylle onnistuneesti. Mopon musiikissa yhdistyvät kaikkien kolmen jäsenen vahvuudet.

Toisen albuminsa kynnyksellä Mopo on potentiaalisimpia kotimaisen jazzin tulevaisuuden tähtiä. Tämän osoittavat esimerkiksi yhtyeen osakseen saamat tunnustukset ja lukuisat korkean profiilin esiintymiset. Saksofonisti Linda Fredriksson pokkasi taannoin Kritiikin kannukset -kunniamaininnan ja Mopon keikkakalenterissa komeilee mm. London Jazz Festivalin, We Jazz 2013:n ja Flow Festivalin kaltaisia tapahtumia. Hiljattain Mopo esiintyi BBC:n Jazz on Radio 3 -ohjelmassa ja yhtye noteerattiin myös yhdysvaltalaisen jazzraamattu Downbeatin toimesta. Viime aikoina muuntautumiskykyistä yhtyettä on kuultu lisäksi valtakunnallisella koulukiertueella ja Tavastian lastenkonsertissa.

Mopo itse kertoo uudesta levystään näin: ”Beibe kertoo rakkaudesta. Beibe kertoo luopumisesta. Beibe on meille paljon – tämä elämä, rakkaat ihmiset, ihanat naiset, ihanat miehet. Ollaan myös toistemme beibejä.”

Mopo: Beibe
Texicalli Records, TEXCD 128 (julkaisu 14.2.2014)
CD / LP / kasetti
1. Beibe / 2. Supersankarit / 3. Lisää koiria / 4. Ei, se ei ole hattu, minä vain ajattelen / 5. Luonto kutsuu / 6. Future 100 / 7. Hevi Metal / 8. Muuli / 9. Hermannin herkku / 10. So I Won’t Hear You Go

Mopo live / kevät 2014:

ti 11.2. Helsinki: Laulumiehet, klo 19
ke 12.2. Järvenpää: Järvenpää-talo, klo 19
to 13.2. Jyväskylä: Poppari, klo 21
pe 14.2. Turku: Café Tiljan, klo 22
la 15.2. Tampere: TTT-klubi, klo 22
ti 18.2. Savonlinna: Wanha Kasino, klo 20
to 20.2. Pieksämäki: Poleeni, klo 19
pe 21.2. Kuopio: Jazzklubi, klo 21
la 22.2. Joensuu: Teatteriravintolan terassi, klo 21
la 12.4. Helsinki: We Jazz (Kuudes linja), klo 22

MOPO
Linda Fredriksson, saksofoni / Eero Tikkanen, basso / Eeti Nieminen, rummut

http://mopomopo.com 
http://facebook.com/MOPOMOPOMOPO 

Kommentoi