Siirry pääsisältöön

Mike Stern konsertoi tammikuussa Koko Jazz Clubilla Helsingissä ja Iisalmessa

entry-image

Jazzkitaran yksi seuratuimmista nimistä konsertoi Koko Jazzin isännöimänä sekä Helsingissä että Iisalmessa tammikuussa 2023.

Mike Stern (USA) onnistui ensimmäisenä yhdistämään rokkaavan kitarismin jazzmusiikin bop-tyyppiseen ilmaisuun. Vuonna 1953 syntynyt Stern on tehnyt uraansa arvoisessaan seurassa Miles Davisin, Jaco Pastoriuksen, Joe Hendersonin ja Brecker Brothers -yhtyeen kanssa. Mike ja Leni Stern konsertoivat torstaina 26.1. Helsingissä Koko Jazz Clubilla, jonka jälkeen siirtyvät Ylä-Savoon konsertoidakseen Iisalmen Kulttuurikeskuksen suuressa salissa lauantaina 28.1. Konsertti on osa Iisalmi Jazz Festivalia, joka pidetään 26.–29.1.2023.

Mike Stern konsertoi vaimonsa, laulaja, kitaristi-lauluntekijä Leni Sternin (USA) kanssa. Lenin vaikuttavassa diskografiassa ovat edustettuina muu muassa afrikkalaiset rytmit ja instrumentit. Sternien vierailussa harvinainen ja hieno seikka on, että Mike halusi esiintyä suomalaisten kollegoidensa kanssa. Hän vakuuttui muusikoiden kyvyistä syksyllä yhteisessä studiosessiossa. Komppipari Timo Hirvosen ja Jussi Lehtosen lisäksi lavalle nousee saksofonisti Joonatan Rautio. Luvassa on jälleen historiallinen päivä suomalaisen jazzin kansainvälistymiselle.

Mike Stern, kitara
Leni Stern, kitara
Joonatan Rautio, saksofoni
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Helsinki, Koko Jazz Club
To 26.1.2023 klo 19 / ovet klo 18
Liput: kokojazz.fi

Iisalmi, Iisalmen Kulttuurikeskus
La 28.1.2023 klo 20
Liput: kokojazziisalmi.fi

Kommentoi