Siirry pääsisältöön

Kevään OMJ Jazz & Etno -konserttisarja täydentyy kahdella kansainvälisellä konsertilla

entry-image

OMJ Jazz & Etno -sarjassa kuullaan kevätkaudella 2023 kahdeksan upeaa konserttia.

Konserttisarjan uusimpina lisäyksinä on 26. huhtikuuta kuultava jazzduo Kadri Voorand & Mihkel Mälgand, sekä toukokuun 3. lavalle nouseva urkainalainen pianisti Kateryna Ziabliuk

OMJ Jazz & Etno -kevätkausi pyörähtää käyntiin jo tammikuussa, jolloin lavalle astelee Olli Hirvonen Trio. Kevään konserttisarjassa on mukana myös Yrjö- ja Jussi-palkittu Jukka Linkola ja hänen Tentet-yhtyeensä, hiljaisuutta kumpuava Barlast sekä oululainen kansanmusiikkiyhtye Rällä. Kuulemme kevään aikana myös neljän hengen jazzyhtyeen Joonas Tuuri Quartetin, sekä neljä jazzmaailman tähteä Rosenwinkel Blake Mäensivu Peri -konsertissa maaliskuussa. 

Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -konserttisarjassa kuullaan vuosittain monipuolinen kattaus jazzin ja kansanmusiikin tähtiä Suomesta ja ulkomailta. Sarjan taiteellisena johtajana toimii saksofonisti Jukka Perko.

Virolaisen jazzduon trendikkäitä grooveja ja voimaballadeja Jazz & Etnossa 26.4.

Kadri Voorand on laulaja, pianisti ja säveltäjä, joka luo musiikkia vahvan emotionaalisen tarinankerronnan kautta, yhdistäen tarttuvat rytmit ainutlaatuiseen sekoitukseen improvisaatiopop-, jazz- ja folk-elementtejä. Voorand on vakiintunut laulaja, jonka alkuperäinen musiikki ja ilmaisu ovat tuoneet hänelle useita palkintoja ja konsertteja sekä Virossa että ulkomailla, ja hän on esiintynyt uransa aikana monissa maissa ympäri maailman. 

Palkittu Mihkel Mälgand on yksi Viron aktiivisimmista basisteista. Hän on myös tehnyt yhteistyötä jazztähtien, kuten Kurt Ellingin, Nils Landgrenin ja Dave Liebmanin, kanssa. Mälgand esiintyy myös sovittajana ja satunnaisena kirjoittajana Voorandin uusimmalla albumilla In Duo with Mihkel Mälgand

Voorandin ja Mälgandin soitossa kaksikon vahva musiikin ja rytmin yhteys sekä duon väliset improvisaatiohetket johtavat tiukkaan duoon. Popmaiset melodiat yhdistyvät virtuoottisiin improvisaatioihin ja taitavaan tekniikkaan. Duo esittää sydäntäsärkeviä voimaballadeja sekä trendikkäitä grooveja, joissa kuuluu myös kaksikon ainutlaatuinen ääni sekä odottamattomat, rohkeat sanoitukset.

Ukrainalaisen kulttuurilähettilään pianokonsertti hurmaa Jazz & Etno yleisön toukokuussa

Kateryna Ziabliukin pianokonsertti kuullaan Jazz & Etno -sarjassa toukokuun 3. päivä. 

Ukrainalainen pianisti, laulaja, säveltäjä ja toimittaja Kateryna Ziabliuk on yksi Ukrainan musiikkimaailman lupaavimmista hahmoista. Kiovasta kotoisin oleva, nykyään Italiassa ja Puolassa asuva Ziabliuk on opiskellut Katowicessa, Krakovassa ja Milanossa. Taiteilijaperheessä ja eri taidesuuntien ympäröimänä kasvanut muusikko aloitti pianonsoiton ja laulamisen jo kuusivuotiaana. Musiikissaan hän käyttää modernin jazzin kieltä, mutta samalla ei epäröi käyttää perinteisen ukrainalaisen musiikin elementtejä ja tutkia kotimaansa kulttuuriperintöä.  

Ziabliuk on tehnyt yhteistyötä balkanilaisen folk-yhtyeen Kriva Drinan kanssa, jossa hän soitti harmonikkaa, lauloi ja oli mukana luomassa sovituksia. Hän on esiintynyt myös muun muassa O.N.E-kvartetin jäsenten Kamila Drabekin ja Patrycja Wybranczykin kanssa, sekä konsertoinut lukuisia kertoja ympäri Eurooppaa. Venäjän hyökkäyksen edetessä Ukrainassa hän on tehostanut esiintymistään ja halunnut toimia Ukrainan "kulttuurilähettiläänä" länsimaissa.  

omj.fi 

Kuvassa Kateryna Ziabliuk

Kommentoi