Siirry pääsisältöön

Kadi Quartet edustamaan Suomea pohjoismaiseen YNJC-showcaseen

entry-image

Trondheimin Dokkhusetissa 12.9. pidettävässä, järjestyksessään neljännessätoista Young Nordic Jazz Comets -showcasetapahtumassa kuullaan kuutta pohjoismaista, uransa alkuvaiheilla olevaa yhtyettä. Suomen Kadi Quartet valloittaa Norjassa monipuolisella vokaalitaiteella ja syvällä tunteella.

Suomen Jazzliitto valitsi Kadi Quartetin Suomen edustajaksi pohjoismaiseen Young Nordic Jazz Comets -showcasetapahtumaan. Yhtye voitti lauantaina 18.5. Helsingissä pidetyn Suomen YNJC-karsinnan. Suomen osakilpailun voittaneen Kadi Quartetin muodostavat Kadi Vija (laulu), Mikael Myrskog (piano), Pasi Toivanen (kontrabasso) ja Tomi Saikkonen (rummut). Kvartetti esiintyy viiden muun yhtyeen ohella Europe Jazz Networkin vuosikokouksen yhteydessä Trondheimissa 12.9.2013. sekä jazzyleisölle, että noin sadalle jazzmusiikin ammattilaiselle.

Kadi Quartet on laulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt moderni jazzyhtye, jonka musiikissa voi kuulla vaikutteita useista eri genreistä. Sibelius-Akatemian jazzosastolla opiskeleva Kadi pitää itseään instrumentalistina muiden joukossa ja sooloissaan hän testaakin rajojaan sekä harmonisesti, melodisesti että rytmisesti. Pianisti, myös jazzosaston opiskelija Mikael Myrskog on vahvasti omaääninen, kokeileva ja leikkisä solisti. Pitkään yhdessä soittanut komppipari, basisti Pasi Toivanen ja rumpali Tomi Saikkonen, takaavat vahvan pohjan jonka päälle yhtye voi rakentaa energisiä grooveja, haikeita sointuvärejä ja kaikkea niiden väliltä, mutta ennen kaikkea aina, omaa Kadi Quartet –saundiaan.

Viime kesän keikoilla Kadin hurmaava ääni sekä yhtyeen energinen esiintyminen tekivät niin suuren vaikutuksen, että Kadi Quartet kutsuttiin syyskuussa Ylen m1 -studiolle tekemään radionauhaa myöhemmin julkaistavaa, tuoreita jazzin lupauksia esittelevää, radio-ohjelmaa varten. Yhtye on aiemmin esiintynyt muunmuassa Pori Jazz-, Jazz-Espa- ja Viron Talve Jazz -festivaaleilla. Keväällä 2014 kokoonpano lähtee Jazzliiton kiertueelle Virta-trion kanssa. 

YNJC-projektin perustivat vuonna 2000 pohjoismaiset jazzalan kattojärjestöt ja tapahtuma alkoi ensin kilpailumuotoisena. YNJC:n myötä julkisuuteen ovat suomalaisbändeistä nousseet mm. Ilmiliekki Quartet, Kvalda ja Mopo. 

Lue lisää YNJC:n uusilta verkkosivuilta: www.youngnordicjazzcomets.com 

Lue Rob Youngin kirjoitus pohjoismaisesta jazzista Jazz Finlandin blogipuolelta.Kommentoi