Siirry pääsisältöön

Jussi Lehtonen: This Time -albumi nyt kaupoissa

entry-image

Jussi Lehtosen uusi albumi ”This Time” on svengaavaa ja perinteitä kunnioittavaa tämän päivän jazzia

Jazzrumpali Jussi Lehtosen uudella tänään 17.4.2013 julkaistavalla levyllä hänen kanssaan esiintyy nimekäs kansainvälinen ryhmä. Kvartetin muodostaa Lehtosen kanssa hollantilainen kitaristi Jesse van Ruller, saksofonisti Joonatan Rautio sekä jazzurkuri Mikko Helevä. Uuden Prophone-levymerkille ilmestyvän levyn julkaisukonsertti 25.4.2013 on osa April Jazz -festivaalin ohjelmistoa. 

Osa kokoonpanosta tapasi ensimmäisen kerran keväällä 2011, jolloin kitaristi Jesse van Ruller vieraili Suomessa Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Jazzosastolla työskentelevä Lehtonen kertoo kutsuneensa ryhmän koolle myöhemmin uudestaan ja tällä kertaa mukaan liittyi myös saksofonisti Joonatan Rautio. ”Levy on oikeastaan yhtyeen kesän 2012  aikana soitetun keikkarupeaman tulos”, kertoo Lehtonen nyt julkaistavan albuminsa taustoista.

Uuden This Time -levyn musiikki on Lehtosen mukaan svengaavaa ja perinteitä kunnioittavaa tämän päivän jazzmusiikkia. Sävellykset ovat pääosin Lehtosen käsialaa, mutta ohjelmistossa on myös yksi Van Rullerin originaali sekä jazzstandardeja. Lehtosen omalle pojalle omistetun levyn avausraidasta "Bouncing With Julius", säveltäjä kertoo seuraavaa: ”Tämä nopeatempoinen sävellys voisi hyvin kuvata pienen yksivuotiaan lapsen liikkeitä”.

Kitaristi Van Rullerin sävellys ”Circles” on Lehtosen mukaan groovaava biisi, jota on hauska soittaa. Levyltä löytyy myös rauhallista materiaalia, muun muassa levyn julkaisuajankohtaan hyvin sopiva Richard Rodgersin balladi ”Spring is Here”. Kappaleen sovitus on Lehtosen käsialaa ja se on tehty alunperin Bill Evansin tulkitseman sovituksen inspiroimana.

Jussi Lehtonen (s. 1977) on käytetyimpiä kotimaisia jazzrumpaleita. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten kotimaisten ja kansainvälisesti tunnettujen artistien kanssa sekä johtanut omia yhtyeitään. Tämän lisäksi Lehtonen toimii yhtenä Helsingissä toimivan Koko Jazz Clubin johtohahmoista.

Jesse van Ruller – kitara
Joonatan Rautio – saksofoni
Mikko Helevä – urut
Jussi Lehtonen – rummut

Lisätietoja:

http://www.jussilehtonen.net/
http://apriljazz.fi/ohjelma/jussi-lehtonen-quartet/
http://www.prophonerecords.se/

Lisätiedot, pressikuvat ja haastattelupyynnöt:

Silja Nummi
Markkinointipäällikkö/ Fg-Naxos

Puh. 050 305 0378
Email: silja.nummi@fg-naxos.fi

Kommentoi