Siirry pääsisältöön

Jukka Linkola Tentet palaa konserttilavoille uuden albumin ja kokoonpanon kera

entry-image

Ainutlaatuinen kymmenen hengen jazzkokoonpano kuullaan OMJ Jazz & Etno -konserttisarjassa keskiviikkona 24.5.2023. 

Suomalaisen säveltäjän, pianistin ja kapellimestarin Jukka Linkolan Tentet -kokoonpano tekee paluun 27 vuoden jälkeen uuden musiikin ja kokoonpanon kera. Tentet on poikkeava yhtye suomalaisella jazzkentälle, paitsi musiikillisesti, myös kokonsa puolesta. Yhtye yhdistää vahvasti eri muusikkosukupolvia.

The Tentet -ensilevystä on kulunut 27 vuotta ja se on yksi suomalaisen jazzfuusion merkkiteoksista. Uuden kokoonpanon tuore levy Rumba Liberte ilmestyi 21. huhtikuuta 2023.

Tentet -yhtyeen uudessa musiikissa kuuluvat erilaiset rytmimusiikin tyylilajit, kuulakkaat balladi-ainekset sekä rohkea ja ennakkoluuloton improvisointi, joita kaikkia tutkitaan jazzmusiikillisten ilmiöiden läpi. Yhtyeen ilmaisussa yhdistyvät ison kokoonpanon sointivärit pikkuyhtyeen herkkyyteen.

Taiteilijaprofessori Jukka Linkola on yksi Suomen ansioituneimpia musiikintekijöitä. Jazzprojektien ohella Linkolan sävellystuotanto sisältää sinfonian, 15 solistikonserttoa, 13 oopperaa, kamarimusiikkia sekä useita musikaaleja. Linkolan kuoromusiikkia esitetään jatkuvasti eri puolella maailmaa. Jazzliitto myönsi Linkolalle Yrjö-palkinnon jo vuonna 1979, ja vuonna 1997 hänen EQ-yhtyeensä voitti vuoden Jazz-Emman. Linkola on voittanut monia kansainvälisiä sävellyskilpailuja, ja elokuvamusiikeistaan hän on saanut kaksi Jussi-palkintoa.

Jukka Linkola Tentet kuullaan RioLivessä OMJ Jazz & Etno -konserttisarjassa toukokuun 24. päivä. Lisätietoja konsertista Oulun Musiikkijuhlien verkkosivuilta www.omj.fi.

Kommentoi