Siirry pääsisältöön

Jazzpatiolla soi kesätiistaisin jazz - kesän ohjelma julkaistu

entry-image

Oulun Musiikkijuhlien ja Jumpru Pubin yhteistyössä järjestämä kesäinen Jazzpatio jatkaa perinnettä myös tänä kesänä. Kesätiistaisin 11.6.-6.8. sekä torstaina Taiteiden Yönä 15.8. Jumpru Pubin patiolla kuullaan yhteensä kymmenen jazzyhtyettä ja -artistia. Jazzpatiolle on vapaa pääsy. 

Jazzpatiolle haettiin ensimmäistä kertaa esiintyjiä avoimella haulla, joka toteutettiin alkuvuodesta 2024. Hakijoista mukaan valikoitui muun muassa jazzin klassikoita (Way Out Quartet plays Blake), rokkaavaa fuusiojazzia (Airaniemi/Dahlblom Priority) ja pelimusiikin klassikoita jazzyhtyeelle sovitettuna (Arcade Invaders). 

Kesän 2024 avaa swingmusiikkia esittävä HENRY O SWING TRIO. Luvassa on sekoitus swingia ja bluesia perinteitä ja svengiä kunnioittaen. Kokoonpanossa on mukana bluesmuusikkona mainetta saaneen Henry Ojutkankaan lisäksi oululaiset huippumuusikot Harri Sarkkinen kontrabassossa ja Juuso Kiviniemi kitarassa. Ohjelmisto sisältää tunnettuja ja hiukan tuntemattomampia jazzlauluja englanniksi ja suomeksi – luvassa on muun muassa Frank Sinatraa

Ohjelmistoon voi tutustua tarkemmin Oulun Musiikkijuhlien verkkosivuilla www.omj.fi

Kuvassa HENRY O SWING TRIO

Kommentoi