Siirry pääsisältöön

Jazzmuusikot palkitsivat Koko Jazz Clubin

entry-image

Jazzmuusikot ry myönsi vuoden 2014 JAMU-palkinnon Koko Jazz Clubille. Palkinto on tunnustus jazzmusiikin aseman edistämisestä Suomessa.

"Koko Jazz Club tarjoaa korkeatasoisia jazzkonsertteja säännöllisesti, ja sen monipuolinen ohjelma houkuttelee niin kokenutta kuin tuorettakin jazzyleisöä. Koko Jazz Club, joka toimii yhdessä KokoTeatterin kanssa, on noussut Suomen merkittävimmäksi jazzklubiksi", sanoo Jazzmuusikot ry:n puheenjohtaja, kitaristi Risto Toppola.

Koko Jazz Club järjestää vuosittain lähes sata jazzkonserttia KokoTeatterin tiloissa, Helsingin Hakaniemessä. Ohjelmiston taiteellisesta linjasta vastaavat muusikot Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen. Vuonna 2010 perustetussa klubissa ovat esiintyneet suomalaisen jazzin kärkimuusikot sekä lukuisat kansainväliset tähdet. Lisäksi klubi on antanut tilaa nuorille kyvyille. Kesäisin klubin oma orkesteri tuo lavalle myös tunnettuja artisteja jazzmaailman ulkopuolelta.

Viime vuonna Jazzmuusikot ry valitsi JAMU-palkinnon saajaksi YLEn tuottajan Veli-Pekka Heinosen. Vuosina 2008–2012 palkinto kantoi nimeä Vuoden Jazzdiggari, ja sen on vastaanottanut muun muassa presidentti Tarja Halonen sekä Digelius Music -levykaupan omistaja Ilkka "Emu" Lehtinen.

"Kuuden jazzdiggarin jälkeen on luontevaa palkita jazzklubi. Yleisön kohtaaminen on ehdoton edellytys sille, että jazzmuusikoiden taidot ja musiikki kehittyvät. Live-esitys improvisaatioineen on myös olennainen osa jazzin viehätystä", Toppola toteaa.

Jazzmuusikot ry on perustettu vuonna 1997 edistämään ammattimuusikoiden toimintaa ja jazzmusiikin asemaa. Yhdistys kuuluu Suomen Jazzliittoon, ja sillä on noin sata jäsentä.

 

 

Kommentoi