Siirry pääsisältöön

Jazzliiton keväistä kiertuetunnelmaa suorana jazzdiggareiden luo

entry-image

Laulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt raikas kokoonpano julkaisi ensilevynsä toukokuussa 2020, mutta koronan vuoksi levynjulkaisukiertue siirtyi vuodella eteenpäin. Nyt Jazzliiton minikiertueella päästään kokemaan kolme konserttia streamin välityksellä: 5.5. Oulusta, 12.5. Joensuusta ja 14.5. Turusta. Oulun ja Joensuun konsertteihin on myös myynnissä rajoitettu määrä lippuja.

Kadi Vija Key Project esittelee Jazzliiton kiertueella Roaming In The Contemporary Society To Make Peace With It -debyyttinsä. Kiertueella on kolme streamattua konserttia, livenä 5.5. Oulun historiaa huokuvasta Ravintola Rauhalasta, 12.5. Joensuun legendaarisesta Kerubista ja 14.5. Turun "jazzolohuoneesta" Bar Ö:stä. Striimien myötä pääsee tutustumaan sekä kolmeen Jazzliiton jäsenyhteisöön eri puolilla Suomea, että seuraamaan, miten jazzyhtyeen konsertit voivat muuttua kiertueilla konsertista toiseen.

Oulun ja Joensuun konsertteihin on myös myynnissä pieni määrä lippuja, joten nopeimmat lippunsa lunastavat pääsevät kokemaan pitkästä aikaa keikkafiilistä paikan päältä. Terveysturvallisuus on konserttipaikoilla otettu huomioon huolellisesti, ja lipunostajia ohjeistetaan sekä ennen tapahtumaa, että konserttipaikalle saapuessa.

Vuonna 2018 Sibelius-Akatemiasta maisteriksi valmistunut laulaja Kadi Vija on tunnettu improvisaatiotaidostaan ja kyvystään käyttää ääntään instrumentaalisesti. Vijan lähestymistapa laulamiseen ja tulkitsemiseen on saanut taiteilijan itsensä mukaan vaikutteita muun muassa “virtaavista ajatuksista, minimalismista ja abstraktiudesta”. Vijan musiikki on täynnä havaintoja ihmisistä, arkielämästä ja äänimaailmoista.

Kadi Vija Key Project on tunteita herättävä ja kamarimusiikinomainen yhtye. Kvartetin omaperäinen instrumentaatio – laulu, bassoklarinetti, kitara ja rummut – luo kiehtovan ja mieleenpainuvan soundin, jota Vijan äänitaide tukee saumattomasti. Kvartetti koostuu Suomen ykkösrivin jazzareista: saksofonia soittaa muun muassa MAXXXTET-yhtyeestään tuttu Max Zenger, kitarassa omaa Tuomo Dahlblom Bandiaan luotsaava ja UMO:nkin riveissä usein nähty Tuomo Dahlblom ja rumpuja vivahteikkaasti käsittelee Herd-trion Tuomas Timonen.

Kadi Vija Key Project
Kadi Vija – laulu, Max Zenger – bassoklarinetti, Tuomo Dahlblom – kitara, Tuomas Timonen – rummut
www.kadivija.com

Live:
5.5. klo 19:00, Oulu, Ravintola Rauhala, järjestäjä Oulun Musiikkijuhlat. Liput ja lisätiedot: https://omj.fi/
12.5. klo 18:00 Joensuu, Kerubi, järjestäjä Jazzkerho -76. Liput ja lisätiedot: https://jazzkerho-76.fi/e/63/kadi-vija-key-project (stream-tiedot julkaistaan myöhemmin)
14.5. klo 19:00 Turku, Bar Ö, järjestäjä Jazz City Turku. Liput ja lisätiedot: https://www.flamejazz.fi/tapahtumat/kadi-vija-key-project-2/

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri maan. 

Kommentoi