Siirry pääsisältöön

Jazzliiton kevään kiertueet julki

entry-image

Kevään 2017 kiertueilla nähdään kaikkiaan kuusi kokoonpanoa. Näistä kaksi on Jazzliiton omia tuotantoja, Martti Vesala Soundpost Quintet ja Plop.

Helmikuussa on jälleen suomalais-ranskalaisen Vapaat äänet -tuplakiertueen aika. Vapaat äänet marssittaa estradeille Equally Stupid -trion ja Matthieu Metzgerin soolon. Merkittävän avauksen tekee Jazzliiton kanssa 18-henkinen big band, Sointi Jazz Orchestra. Näin suurta yhtyettä kiertueilla ei ole vielä nähty ja produktio toteutetaankin yhteistuotantona orkesterin takana olevan yhdistyksen kanssa. Kevään viimeinen yhteistuotanto on toukokuussa Jukka Eskola Soul Trio, jonka taustajoukoissa toimii Creatika Agency.  

9. - 22.1.2017 Martti Vesala Soundpost Quintet 

Martti Vesala - trumpetti, Petri "Pope" Puolitaival - tenorisaksofoni, huilu, Joonas Haavisto - piano, Juho Kivivuori - kontrabasso, Ville Pynssi - rummut

Martti Vesala Soundpost Quintet esittää nuoremman polven helsinkiläisen trumpetistin ja säveltäjän Martti Vesalan säveltämää modernia svengaavaa jazzia. Vuonna 2011 perustettu kvintetti koostuu nuorista suomalaisista jazzin huippuammattilaisista. Tärkeimpinä tyylillisinä esikuvina bändillä ovat Miles Davisin 1960-luvun kvintetin dynaaminen groove, saman aikakauden kokeellinen yhdysvaltalainen jazz sekä saksofonisti/säveltäjä Wayne Shorterin elegantti sävelkieli. Yhtyeen debyyttilevy ”Helsinki Soundpost” julkaistaan 16.9.2016 saksalaisella, jazziin erikoistuneella Ozella Music -levymerkillä.

6. - 19.3.2017 Plop 

Mikko Innanen - saksofonit, Ville Herrala - basso, Joonas Riippa - rummut

Keväällä pyöreät 10 vuotta täyttävä Plop on kolmen kovan kotimaisen triumviraatti, jolle vapaus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Kaikki trion jäsenet säveltävät yhtyeelle ohjelmistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen takia kaikkien tai kenenkään sävellyksiä
ei välttämättä esitetä. Plop soittaa jazzia niinkuin vain Plop voi jazzia soittaa! Kolmikko on vuosikymmenen aikana julkaissut kolme levytystä Fiasko Recordsille, An Sich (2009), Per Se (2013) ja viimeisimpänä Unicorn (2015).

-------------------------------------------------------------------------

Yhteistuotantoiset kiertueet 

31.1. – 10.2.2017 Vapaat äänet 2017 -kiertue: 
Equally Stupid ja Matthieu Metzger 

Matthieu Metzger Self Cooking
Matthieu Metzger - sopranino- ja alttosaksofoni, elektroniikka

Equally Stupid  
Pauli Lyytinen - tenori-, basso ja alttosaksofoni, efektit, syntetisaattori, sävellys
Sigurdur Rögnvaldsson - baritonikitara, sävellys
David Meier - rummut

Kiitetty suomalais-sveitsiläis-islantilainen trio Equally Stupid syventää persoonallista ja urbaania ilmaisuaan. Trion toinen albumi ”Escape From The Unhappy Society” julkaistaan Eclipse Music -levymerkille tammikuussa 2017. Ranskalainen fonistilahjakkuus Matthieu Metzger kokkaa kotitekoisia, runollisia ja oudon kauniita luomuksiaan elektroniikan keinoin. Tässä katu-uskottavassa keittiössä syntyy tulevaisuuden eurooppalaista jazzia.

7. - 30.4.2017 Sointi Jazz Orchestra  

Rasmus Soini: orkesterin johto
Saksofonit: Petteri Hietamäki, Pekka Seppänen, Frans Thomsson, Janne Saarinen, Joakim Berghäll/Max Zenger
Trumpetit: Teemu Mattsson/Tommi Koponen, Tomi Nikku, Leo Kylätasku, Jasmin Afaneh
Pasuunat: Hannes Kaukoranta/Ilkka Hongisto, Mikko Haanpää, Panu Luukkonen, Matti Vuolahti, Kenneth Ojutkangas
Komppi: Aleksis Liukko – p, Kaisa Mäensivu/Joonas Tuuri – db, Siiri Partanen – dr

Sointi Jazz Orchestra on musiikin ammattilaisten syksyllä 2013 perustama yhtye, jonka soundi syntyy laajasta soitinten kirjosta. Yhtyeen musiikillisena lähtökohtana on pyrkimys uudistaa, monipuolistaa ja elävöittää big band –kulttuuria akustisista lähtökohdista. Vuonna 2016 Sointi julkaisi ensilevynsä Syntymä.   

8. - 21.5.2017 Jukka Eskola Soul Trio 

Jukka Eskola – trumpetti, Mikko Helevä – Hammond B3, Teppo Mäkynen – rummut

Soul Trio on trumpetisti Jukka Eskolan uusi, sielukas kokoonpano. Trion musiikissa heijastuvat vaikutteet 50- ja 60-lukujen svengistä hienovaraisine gospel- ja soul-vihjauksineen. Kokoonpanon ensimmäinen EP ilmestyi kesäkuussa ja kokopitkä albumi loppuvuodesta.

 

Kommentoi