Siirry pääsisältöön

Jazz Finland -festivaali kiittää osallistujia!

entry-image

Vientiin keskittynyt tapahtuma järjestettiin Helsingissä 18. - 21.9. Suomen Jazzliiton, Europe Jazz Networkin, Music Finlandin ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian yhteistyönä.

Vientiin keskittynyt tapahtuma järjestettiin Helsingissä 18. - 21.9. Suomen Jazzliiton, Europe Jazz Networkin, Music Finlandin ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian yhteistyönä.

Kaksipäiväisessä hotelli Crowne Plazan seminaariohjelmassa käsiteltiin tärkeitä aiheita ja Europe Jazz Network sai vuosikokouksessaan uuden puheenjohtajan ja uuden hallituksen. Suomen Annamaija Saarelan kauden jälkeen puheenjohtajana aloittaa Ros Rigby The Sage Gateshead -konserttitalosta ja musiikkikoulusta.

Festivaalin ohjelmisto Koko Jazz Clubilla, Musiikkitalolla, Lavaklubilla, Korjaamolla ja levykauppa Digeliuksessa veti runsaasti väkeä ja osa konserteista oli loppuunmyytyjä. Torstaista sunnuntaihin kestäneellä festivaalilla esiintyivät Elena & The Rom Ensemble, AR Quartet, Aki Rissanen Trio, Ilmiliekki Quartet, Kari Ikonen Trio, Nina Mya, Mopo, Elektro GT, UMO Jazz Orchestra, Mikko Innanen & Innkvisitio, SUN Trio, Elifantree, Jussi Fredriksson Jazz Wars, Raoul Björkenheim eCsTaSy, Timo Lassy Band, Dalindèo, We Jazz DJs ja Panu Savolainen.

Seminaarin 59 suomalaista jazzdelegaatiota solmivat suhteita ja tutustuivat 120:n paikalla olleen kansainvälisen toimijan kanssa. Kotimaista musiikkia esitettiin yhteensä 17 yhtyeen showcaseissa, joihin osallistui yhteensä 71 suomalaista muusikkoa. Median edustajia suomijazzia seuraamassa oli 18:sta kansainvälisestä tiedotusvälineestä ja maamme jazzmediaa edusti 17 henkilöä. Myös pohjoismainen yhteistyö oli vahvasti esillä Young Nordic Jazz Comets -hankkeen myötä. Festivaalilla julkaistiin pohjoismaisen yhtyeshowcasen jäävän ensi vuodeksi Suomeen, ja YNJC nähdäänkin vuonna 2015 osana Tampere Jazz Happeningin ohjelmaa.

Jazz Finland kiittää lämpimästi tapahtuman muusikoita ja muita ammattilaisia, työntekijöitä ja vapaaehtoisia, esiintymispaikkojen sekä hotellin henkilökuntaa! Haluamme myös erityiskiitokset lähettää Europe Jazz Networkissa ja kotimaisen jazzin parissa uurastaneelle Annamaija Saarelalle ja suomalaisen jazzkulttuurin suurlähettiläälle, Digeliuksen Emu Lehtiselle!

Tuesta ja yhteistyöstä haluamme kiittää paitsi kumppaneitamme, myös Opetus- ja kulttuuriministeriötä, Musiikin edistämissäätiö MESiä, Suomen Kulttuurirahastoa, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutteja. Helsingin kulttuurikeskusta, April Jazzia, We Jazzia, Tampere Jazz Happeningia, UMO Jazz Orchestraa, Raahen Rantajatseja, Suomalais-norjalaista sekä Suomalais-tanskalaista kulttuurirahastoa.

Kommentoi