Siirry pääsisältöön

Hietsu is Happeningin vuoden viimeinen tapahtuma lähestyy

entry-image

Hietsun perinteinen Lucian päivän konsertti pidetään ti 13.12. klo 19, ja luvassa on suorastaan sensaatiomainen löytö.

Hietsu is Happening on kaivautunut syvälle arkistoihin ja vanhoihin lähteisiin, ja löytäneet jotain, jonka olemassaolosta on vain vaimeasti kuiskittu asiantuntijoiden piirissä. Lähes 800 vuoden tauon jälkeen päivänvalon näkee myyttinen, kadonneeksi luultu ja unohdettu varhaisrenessanssin mestariteos Lucian Jouluoratorio. Sen tekstin ovat tehneet Jacopone da Todi ja Pietro Lunapagaia, sävellyksen Mikael Innocentius ja Antone L. di Basso, ja se sisältää myös traditionaalisia katolisia ja kansanmusiikillisia elementtejä.

Oratoriota esitettiin aikanaan juuri Pyhän Lucian kuolinpäivänä 13.12. ja se oli valtavan suosittu ja rakastettu, kunnes merkinnät siitä aikakirjoissa loppuvat. Katoaminen on edelleen mysteeri, mutta nyt nuottimateriaali on saatu rekonstruoitua ja oratorion ensimmäinen nykyaikainen esitys on mahdollinen. Teos on hyvin vaativa ja sitä esittävät häikäisevät vierailijat: Vesa Vierikko, Tuuli Lindeberg, Abdissa Assefa ja Marianna Henriksson.

Ennenkuulematon on myös konsertin ensimmäinen teos, japanilaisen Mioko Yokoyaman Song of the Shirt -teos, joka saa kantaesityksensä sopraano Tuuli Lindebergin ja kitaristi Petri Kumelan tulkitsemana. Teoksen teksti on Thomas Hoodin vuonna 1843 säveltämä kuuluisa runo ompelijattaren kurjista työoloista. Runo nousi merkittävään asemaan taistelussa köyhien työläisten kestämättömien elinolosuhteiden parantamiseksi.

Tilaisuuden avaa Antti Nylén.

HiH! Nro 34: Hietsun Perinteinen Joulukonsertti, ti 13.12. klo 19 Hietsun Paviljonki

Ohjelma

Mioko Yokoyama: Song of the Shirt (ke.)
Tuuli Lindeberg, laulu / Petri Kumela, kitara

Lucian Jouluoratorio
(teksti Jacopone da Todi ja Pietro Lunapagaia, sävellys Mikael Innocentius ja Antone L. di Basso)
Vesa Vierikko, ääni / Tuuli Lindeberg, sopraano / Marianna Henriksson, cembalo / Abdissa Assefa, lyömäsoittimet / Mikko Innanen, puhaltimet / Antti Lötjönen, basso / Petri Kumela, kitara / Hietaniemen renessanssikuoro

Joulumusiikkia

Liput 20/10€ Hietsu is Happening! -verkkokaupasta

https://www.hietsuishappening.com/verkkokauppa/

Kommentoi