Siirry pääsisältöön

Harjujazz valtaa Kangasalan Lepokodin ja Kirkkoharjun 29.-30.7.2022

entry-image

Kangasalan järjestyksessään toisessa Harjujazz-tapahtumassa on huikean monipuolinen kattaus suomijazzin huippuja.

Kaikille vapaa ja maksuton jazz-tapahtuma aloitetaan Kangasalan Lepokodilta perjantaina 29.7. klo 17. Lepokodin pihalla kuultavassa konserttisarjassa Heath Ridge soittaa jazzahtavaa bluesia monenlaiseen makuun ja Green Velvet jatkaa jazz ja soul henkisellä hyvän mielen musiikilla sekä groovaavilla sovituksilla toteutetuilla tutuilla jazz standardeilla.

Tunnelman ylläpitämistä jatkaa Swing Doctors, joka on pirkanmaalaisista soittajista koos- tuva, tanssittavan swingin esittämiselle omistautunut kokoonpano. Sastamalalaisen kitaristi-laulaja Marko Ahon luotsaaman yhtyeen ohjelmisto koostuu Benny Goodmanin, Count Basien ja Nat King Colen menevistä klassikkokappaleista. Tällä kertaa Swing Doctors on saanut tähtisolistikseen myös saksofonisti Masa Orpanan.

Klo 21 Lepokodin sisätiloihin rakennetulle lavalle pääsevät kaikki halukkaat soittajat ja laulajat yhdessä jammailemaan tuttujen klassikkobiisien tahdissa, kun jo perinteeksi muo- dostunutta Lepokodin jami-iltaa tahdittaa house band Ahjola Big Band.

Lauantaina 30.7. Kirkkoharjun konserttipäivän aloittaa lastenmusiikkiduo Höpinätötterö, jonka vinkeän vinksahtanut show tarjoilee hupia ja huumoria koko perheelle. Höpinätötterön lauluissa seikkailevat muun muassa vauhdikkaat ralliautot, herkulliset voileivät sekä Nestori-mato. Orkesterissa laulavat ja soittavat Janne Laurila ja Joonas Keskinen, jotka loihtivat ilmoille kaikenlaista höpinää!

Höpinän jälkeen Kirkkoharjulle luo jazztunnelmaa luova trubaduuri Kielo Kärkkäinen, joka on lyhyessä ajassa kivunnut kotimaisten artistien kärkikastiin. Kielolla on syvä ja koskettava ääni, ja hänen keikoillaan vallitsee intensiivinen ja keskittynyt tunnelma.

Harjujazzin pääesiintyjänä on maamme valovoimaisimmaksi jazzartistiksikin kutsuttu Timo Lassy. Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja on saavuttanut niin liveyleisön ja levynostajien kuin kriitikoidenkin jakamattoman suosion. Hänen musiikissaan korostuvat huippuunsa hiottu yhtyesoittaminen, vahvat sävellykset sekä ilmaisuvoimainen live-energia. Konsertissa kuullaan uusinta hänen kokoonpanoistaan: Lassyn, basisti Ville Herralan ja rumpali Jaska Lukkarisen muodostamaa Trioa.

Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Perjantain pihakonsertin herkuista vastaa Kangasalan Lepokoti ja lauantain herkuista ja anniskelusta Kirkkoharjun Kahvila.

Ohjelma

Pe 29.7. Pihakonsertit Kangasalan lepokodilla
Ruutanantie 26, 36200 Kangasala

17:00 Heath Ridge
18:00 Green Velvet
19:00 Swing Doctors feat. Masa Orpana
21:00 Lepojamit, house bandina Ahjola Big Band
 
La 30.7. klo 14-19 Kirkkoharjun näkötornilla
Kirkkoharjuntie 3, 36200 Kangasala

14:00 Lastenmusiikkiduo Höpinätötterö
16:00 Kielo Kärkkäinen duo
18:00 Timo Lassy trio

www.kangasala.fi 

Kommentoi