Siirry pääsisältöön

Hae esiintyjäksi tai tuottajaksi Jazzliiton kiertueille keväällä 2024

entry-image

Esiintyjä- ja tuottajahaku Suomen Jazzliiton kevään 2024 kiertueille alkaa 17.4. klo 10 ja päättyy 22.5. klo 16. Jazzliitto järjestää ensi keväänä kaksi omatuotantoista ja kaksi yhteistuotantoista kiertuetta. 

Suomen Jazzliitto tuottaa keväällä 2024 kaksi kotimaan kiertuetta, ajoilla 11.–24.3.2024 ja 6.–19.5.2024. Lisäksi tuetaan kahta ulkopuolisen tuottajan toteuttamaa kiertuetta. Nämä yhteistuotantokiertueet tulee toteuttaa kahden viikon periodeissa ajalla 8.1.–9.6.2024.

Jazzliiton omatuotannoissa Jazzliitto vastaa keikkamyynnistä ja muusta tuotannosta, ja konsertteja järjestävät ensisijaisesti liiton jäsenyhteisöt. Yhteistuotannoissa keikkamyynnistä ja koko tuotannosta vastaa ulkopuolinen tuottaja, jolla on oma yritys. Yhteistuotantoisille kiertueille Jazzliitto myöntää tuotantotukea. Näihin molempiin voit hakea samalla lomakkeella.

Voit jättää vain YHDEN hakemuksen. Jos sinulla on useita kokoonpanoja, valitse niistä aktiivisin ja ajankohtaisin. Yhtyeen jäsenten tulee olla käytettävissä koko kiertueajanjakson, jolle yhtye hakee.

HUOM! Yhteistuotantotuen tukimääriä ja myöntökriteereitä on päivitetty, tutustuthan niihin huolellisesti ennen hakemuksen jättämistä!

Haku alkaa maanantaina 17.4.2023 klo 10.00 ja päättyy maanantaina 22.5.2023 klo 16.00.
Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon.
Jazzliiton hallitus tekee valinnat ja kiertueille valituille yhtyeille ilmoitetaan päätöksistä henkilökohtaisesti.
Kaikille kiertuehakijoille ilmoitetaan valinnoista 22.6.2023 mennessä.

Linkki sähköiselle hakulomakkeelle:

https://link.webropol.com/s/jazz-federation-tour-application-s2024 

 

Hakuohjeet ja -kriteerit

 

1. JAZZLIITON OMATUOTANTOKIERTUEET

 

Jazzliitto sitoutuu järjestämään kysynnästä riippuen 5–8 konserttia ensisijaisesti Jazzliiton jäsenyhdistyksissä kahden viikon ajanjaksolla. Suuremmilla kokoonpanoilla konserttien määrä voi olla pienempi.

Kiertue 1: 11.–24.3.2024
Kiertue 2: 6.–19.5.2024.

Jazzliitto tuottaa kiertueet ja maksaa:
– muusikoiden palkkiot (235,00 € brutto, sis. lomakorvauksen 13,5 %)
– ääniteknikon palkkion
– päivärahat
– matkat ja majoitukset (lähtökohtaisesti 2 hengen huoneissa).

Kiertueen lähtö- ja paluupaikka on Helsinki. Muualta Suomesta saapuvien yhtyeen jäsenten matkakulut Helsinkiin korvataan. Ulkomailta tulevien muusikoiden matkoja Suomeen ei korvata. Kiertueet tehdään pääasiallisesti Jazzliiton 8+1-paikkaisella minibussilla. Ääniteknikko toimii pääasiallisesti kuljettajana ja kiertuemanagerina, jollei muuta sovita. Yhtyeellä on mahdollisuus käyttää omaa teknikkoaan.

PROMOOTIOVALMIUS

Yhtyeellä tulee olla laadukasta promootiomateriaalia valmiina ja musiikkia kuunneltavissa suoratoistopalvelussa hakuhetkellä. Jazzliitto ei vastaa yhtyeen kuvista tai muusta markkinointimateriaalista, eikä esimerkiksi sosiaalisen median sisällöstä. Kiertuetiedotuksessa käytetään tiedotustoimiston palveluita. Palveluihin kuuluu yleinen mediatiedote, paikallis- ja jazzmedioiden kontaktointi ja mediaosumien raportointi. Jazzliitto tiedottaa kiertueista Jazz Finland -sivustolla ja Jazzliiton sosiaalisessa mediassa. Kiertueille laaditaan yhtenäinen ilme julisteineen ja somebannereineen.

HAKEMUKSEN ARVIOINTI

Hakemusta tarkastellaan erityisesti seuraavista näkökulmista:
– jazzmusiikillinen korkealaatuisuus ja persoonallisuus
– yhtyeen ammattimaisuus (toiminnan pitkäjänteisyys, äänite- ja promomateriaalin laatu)
– yhtyeen ajankohtaisuus (tuoreet julkaisut, kiertueet, tunnustukset)
– muusikoista suurimman osan tulee olla suomalaisia tai asua vakinaisesti Suomessa
– edellisestä Jazzliiton kiertueesta kulunut aika (karenssi yhtyeelle ja yhtyeenjohtajalle 3 vuotta)

Suomen Jazzliitto pyrkii ohjelmistovalinnoissaan edistämään moninaisuutta mm. esiintyjien sukupuolen, iän, fyysisen kyvykkyyden, kulttuuri- ja koulutustaustan suhteen.

 

2. YHTEISTUOTANTOKIERTUEET

 

Yhteistuotannoissa keikkamyynnistä ja koko tuotannosta vastaa ulkopuolinen tuottaja, jolla on oma yritys. Yhteistuotantoisille kiertueille Jazzliitto myöntää tukea enintään 50 % kokonaiskuluista, tai maksimissaan summan, joka määräytyy muusikoiden määrän mukaan (ks. taulukko alla). Yhtyeiltä ja tuotantotahoilta edellytetään ammattimaisuutta sekä vastuullinen ja toteuttamiskelpoinen suunnitelma budjetteineen.

Kiertueilla tulee olla vähintään viisi konserttia maksimissaan kahden viikon ajanjaksolla, 8.1.–9.6.2024.

Hakija, eli tuotantotaho itse vastaa:
– kiertueen taloudesta
– keikkamyynnistä
– markkinoinnin suunnittelusta
– käytännön järjestelyistä.

Jazzliitto tukee kiertueen kuluja max. 50 % toteutuneista kuluista, maksimirajaan asti, joka on:
– 1500,00 € soolokiertueelta
– 2500,00 € duokiertueelta
– 3500,00 € triokiertueelta
– 5000,00 € kvartettikiertueelta
– 6000,00 € kvintettikiertueelta tai isommalta kokoonpanolta.

Tuen voi talouden suunnittelussa vapaasti kohdistaa esim. seuraaviin asioihin:
– muusikoiden palkkiot
– ääniteknikon palkkiot
– äänentoistolaitteisto (mikäli Jazzliiton kalusto ei riitä)
– matkakulut (polttoaineet tai matkat joilla ei käytetä Jazzliiton kiertuebussia)
– majoituskulut
– markkinointi- ja tiedotuskulut
– tuottajan palkkio.

Jazzliitto edellyttää tuotannossa muusikoiden ja ääniteknikon sekä kiertueen tuottajan ja muiden ammattilaisten työkorvauksen pitämistä kohtuullisella tasolla. Muusikoiden liiton määrittelemä konsertin minimipalkkio 200 € (brutto) tulisi olla myös kiertueen minimi per keikka. Poikkeustapauksien, esimerkiksi lippuriskikeikkojen ehdoista tulee keskustella kaikkien asianosaisten kesken jo tuotantosuunnitelmaa tehtäessä.

Jazzliitto ei ole palkanmaksajataho yhteistuotantokiertueilla. Yhteistuotantokiertueilla tuottaja vastaa kokonaisuudessaan kiertueen toteutuksesta. Tuottaja voi hakea kiertueeseen rahoitusta Musiikin edistämissäätiö MES:ltä ja muista lähteistä, mutta tämä tulee käydä ilmi budjetin tulosuunnitelmasta ja myöhemmin tuotannon edetessä haettavasta/saatavasta rahoituksesta tulee raportoida Jazzliitolle.

Yhteistuotantokiertueilla on mahdollisuus käyttää Jazzliiton äänentoistolaitteistoa sekä 8+1-paikkaista bussia veloituksetta, ja tuottajalla on oikeus käyttää Jazzliiton majoitussopimusta. Kiertuebussi ja PA-laitteisto eivät ole yhteistuotantojen käytössä Jazzliiton omien kiertueiden aikaan.

Kommentoi