Siirry pääsisältöön

Eurooppalaisen jazzin uusi sukupolvi astuu esiin UMOn kevätkaudella

entry-image

UMO Helsinki Jazz Orchestran kevätkaudella erityisen paljon naisenergiaa.

UMO Helsinki Jazz Orchestran vieraana nähdään kevätkaudella 2023 useita kiinnostavia säveltäjä-, kapellimestari- ja solistivieraita. Erityisen jalansijan kevään ohjelmistossa ovat saaneet eurooppalaiset jazzin nuoremman sukupolven edustajat.

Vieraaksi saapuvat mm. Rising Stars Jazz Awardilla palkittu tanskalainen pianisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja Kathrine Windfeld, jota pidetään yhtenä tämän hetken jännittävimmistä ja virkistävimmistä uusista skandinaavisista jazzsäveltäjistä. Windfeldillä on tuore, maanläheinen ja kepeäkin ote jazziin. Tanskalaissäveltäjä haluaa tehdä musiikistaan helposti pureskeltavaa kaikille – myös niille, jotka eivät ole aiemmin kuunnelleet jazzia tai innostuneet siitä.

Kevätkaudella julkaistaan ensimmäinen UMO Helsinki Jazz Orchestran Great Voices -albumisarjan levy yhdessä Nina Myan kanssa, ja Great Voices -konserttisarja jatkuu China Mosesin vierailulla peräti kolmen konsertin verran maalis-huhtikuun vaihteessa.

Toiveuusinta: China Moses palaa UMOn solistiksi maalis-huhtikuussa – keikat Tampereella, Espoossa ja Helsingissä

Vuonna 2020 ensivierailunsa UMO Helsinki Jazz Orchestran vieraaksi tehnyt yhdysvaltalainen jazzlaulaja-lauluntekijä China Moses palaa Suomeen peräti kolmelle keikalle! Konserttisarja on osa UMOn Great Voices -sarjaa, jossa orkesterin solisteina nähdään upeaäänisiä laulajia niin Suomesta kuin maailmalta.

China Moses on vienyt vokaalijazzin uudelle aikakaudelle ja luonut täysin omat standardinsa. Konserttien ohjelmisto on koottu unohtumattomista ja unohdetuistakin jazzhelmistä, sekä China Mosesin omista sävellyksistä uusin big band -sovituksin. Odotettavissa on tunteita ja sävyjä jazzista bluesiin, swingistä funkiin, melankolisista balladeista räjähtävään energiaan. Konsertit johtaa Ed Partyka, joka myös sovittaa valtaosan uudistetusta ohjelmistosta.

China Moses on valloittanut loppuunmyydyt konserttisalit ympäri maailman. Karismaattinen esiintyjä kertoo jazzin tarinoita omalla, epäsovinnaisella ja vailla rajoja olevalla tyylillään. Moses on vahva lauluntekijä, joka on perinyt valovoimansa äidiltään Dee Dee Bridgewaterilta. Hän on julkaissut kuusi omaa albumia – joista ensimmäisen jo 17-vuotiaana – ja ollut mukana useilla kymmenillä levytyksillä. China Moses on kahlannut läpi suuren amerikkalaisen laulukirjan ja tehnyt kunniaa häntä inspiroineille suurille blues- ja jazzlaulajattarille kuten Dinah Washingtonille, Nina Simonelle ja Etta Jamesille.

China Moses (US) feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra – Great Voices
Ke 29.3.2023 klo 19 // G Livelab, Tampere
To 30.3.2023 klo 19 // Sellosali, Espoo
La 1.4.2023 klo 19 // Tanssin talo, Helsinki
Kapellimestarina Ed Partyka  
Liput Tampereen konserttiin Tiketti.figlivelab.fi ja G Livelab -app 39 € / 29 € / 15 €
Liput Espoon ja Helsingin konserttiin Lippu.fi 39 € / 29 € / 15 €

UMOn pääsiäistraditiot jatkuvat kiirastorstain ja pitkäperjantain konserteilla

Tulevana pääsiäisenä UMO marssittaa orkesterin eteen tanskalaisen pianistin, säveltäjän ja yhtyeenjohtajan Kathrine Windfeldin. Windfeldia pidetään yhtenä tämän hetken jännittävimmistä ja virkistävimmistä uusista skandinaavisista jazzsäveltäjistä, jonka teoksissa kuuluu paitsi lahjakkuus, myös intohimo musiikkiin. Konserteissa kuullaan Windfeldin sävellyksiä ja sovituksia sekä uusi tilaussävellys UMOlle. Windfeldin sävellykset ovat usein tarinallisia, sillä hän haluaa musiikkinsa olevan helposti lähestyttävää myös niille, jotka eivät ole aiemmin kuunnelleet jazzia tai innostuneet siitä.

Rising Stars Jazz Awardilla vuonna 2020 palkittu Windfeld on kysytty säveltäjä- ja kapellimestarivieras. Hän on saanut big band -sävellyksillään ja levytyksillään lukemattomia palkintoja ja ylistäviä arvioita kansainvälisissä julkaisuissa, kuten Downbeat, Le Monde ja Jazzthing. Omaa nimeään kantavan big bandin lisäksi Windfeld on levyttänyt ja tehnyt yhteistyötä nimekkäiden eurooppalaisten isojen orkesterien kanssa, kuten hr-Bigband, Bohuslän Big Band ja Danish Radio Big Band sekä jakanut lavan mm. Mike Sternin ja Seamus Blaken kanssa.

Kathrine Windfeld (DK) & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Silent Music
To 6.4.2023 klo 13 // Paavo-sali, Musiikkitalo, Helsinki
Pe 7.4.2023 klo 18 // Mikael Agricolan kirkko, Helsinki
Orkesteria johtaa Kathrine Windfeld
Liput Musiikkitalon konserttiin Ticketmaster.fi 9,50 € tai Musiikkitalon lipunmyynti 8 €
Liput Agricolan kirkon konserttiin Ticketmaster.fi 25 € / 20 € / 15 €

UMOn ja Nina Myan uusi levy avaa Great Voices -albumien sarjan

Jazzlaulaja Nina Mya ja UMO Helsinki Jazz Orchestra julkaisevat yhteisen albumin Searching My Soul maaliskuussa. Levy on osa UMO Helsinki Jazz Orchestran Great Voices -sarjaa, jossa orkesterin solisteina nähdään upeaäänisiä laulajia niin Suomesta kuin maailmalta.

Great Voices -sarjassa on kuultu vuodesta 2020 alkaen lukuisia konsertteja, ja tämä albumi on ensimmäinen sarjassa julkaistava tallenne. Albumi koostuu pääosin Nina Myan omista sävellyksistä, joiden uudet big band -sovitukset ovat albumilla kapellimestarinakin toimineen UMOn pääkapellimestarin ja taiteellisen johtajan Ed Partykan käsialaa.

– Levyllä on vahva ihmissuhteiden, itsensä kehittämisen ja sisäisen minän löytämisen tematiikka. Nimi Searching My Soul viittaa ennen kaikkea omaan tapaani penkoa ja analysoida ydintäni ja minuuttani ja kuunnella sisäistä ääntäni. Teen sen pitkälti ihmissuhdetematiikan kautta, mitä tämäkin levy tarjoilee. Koen, että olen itse elänyt aina vähän vastatuuleen, vastoin ”näin kuuluu elää” -normia. En ole ollut hiljaa enkä ole jäänyt paikoilleni silloin, kun sellaista on minulta odotettu, Nina Mya kertoo.

Levyjulkaisukonsertti:
UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Nina Mya – Searching My Soul

Ma 8.5.2023 klo 19 // G Livelab Helsinki
Kapellimestarina Ed Partyka
Liput TikettiLippu.figlivelab.fi ja G Livelab -app 33 € / 25 €

umohelsinki.fi 

Kathrine Windfeld / Photo: Stephen Freiheit

Kommentoi