Siirry pääsisältöön

David Chevallierin suvensoitto 15.–18.6.2024

entry-image

Monipuolisesti lahjakkaan ranskalaiskitaristi David Chevallierin ilmaisuu venyy jazzista folkiin barokin kautta. Soolokiertueellaan kesäkuun puolivälissä tämä kitaran taituri esiintyy 15.6. Helsingissä, 16.6. Loviisassa, 17.6. Porissa ja 18.6. Rajamäellä. Loviisan keikalla kuullan myös Chevallieria duona trumpetisti Tomi Nikun kanssa. Ennen Suomen jaksoa kitaristi soittaa 13.6. Tallinnassa konsertissa, jossa vierailee virolaislaulaja Anett Tamm.

David Chevallierin soitto tuli tutuksi suomalaisille kuulijoille elokuussa 2021, kun hänen pitkään toiminut trionsa basisti Sébastien Boisseaun ja rumpali Christophe Lavergnen kanssa soitti ympäri maata. Tänä kesänä kitaristia kuullaan Suomessa ensimmäisen kerran soolona. “Au Coeur du Sujet” – eli asian ytimessä – on tämän konsertin otsikko. Omista sävellyksistä koostuvassa ohjelmistossa hän antaa tilaa vapaalle ilmaisulle ja laajentaa akustisen kitaran soundia elektroniikan avulla.

Chevallierin kesän vierailu toimii myös alkusoittona marras-joulukuun 2024 kiertueelle, jossa kitaristin trio esittää virolaislaulaja Anett Tammin kanssa uutta Borders-ohjelmistooan. Suomessa on tulossa kahdeksan Borders-konserttia 21.-29.11.

David Chevallier kuuluu niihin muusikoihin, jotka pitävät suunnanmuutoksista, eivätkä epäröi poistua mukavuusalueeltaan etsimään uusia näköaloja. Muusikkoperheen poika opiskeli ensin klassista kitaraa, ja innostui sitten sävellyksestä, improvisaatiosta ja jazzista. Hän aloitti ammattimuusikon uransa 1990-luvun alussa ja on pitkään ollut Ranskan jazzskenen maineikkaiden artistien soittokumppani, kuten Laurent Dehorsin ja Patrice Caratinin kanssa. Hän perusti oman taiteilijaryhmän, Le SonArtin, jossa hän tutkii mahdollisuuksia erilaisten musiikillisten universumien kohtaamisille. Esimerkiksi projektissa “Emotional Landscapes” hän johtaa barokkiensemblea, joka tulkitsee Björkin musiikkia vanhoilla soittimilla kuten teorbilla ja barokkikitaralla, jonka tulkkina hän on erinomainen. Vuonna 2013 hän perusti Sebastien Boisseaun ja Christophe Lavergnen kanssa trion, jonka kommunikaatio on kehittynyt lähes telepaattisesti. Tämä kolmikko on keskeisessä roolissa Chevallierin luovassa työssä.

David Chevallier: akustinen kitara, elektroniikka

David Chevallier Suomessa ja Virossa 13.-18.6.2024
To 13.6. Tallinn, Philly Joe’s Jazz Club/ soolo + duo Anett Tammin kanssa
La 15.6. klo 18 Helsinki, Pirkkola, pihakonsertti /
Su 16.6. klo 18 Loviisa, Saltbodan / soolo + duo Tomi Nikun kanssa
Ma 17.6. klo 18 Pori, Hanhipuisto Acoustic / Guitar Pori – International Valid & Karkia Six-String Festival
Ti 18.6. klo 18 Rajamäki, kotikonsertti

Kiertueen tuotanto: Lune de trois – Le Sonart
Kiertueen buukkaus ja managerointi: Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat:  AJC, Spedidam, Ranskan Instituutti Virossa

David Chevallier (c) Guillaume Ledun

Kommentoi