Siirry pääsisältöön

Andania-palkinto Jussi Sierlalle

entry-image

Suomen Jazzliitto myönsi Andania-tunnustuksen joensuulaiselle Jussi Sierlalle osoituksena ansiokkaasta työstä suomalaisen jazzkulttuurin hyväksi.

Suomen Jazzliitto myönsi lauantaina 18.5. nuorille jazzyhtyeille tarkoitetun Young Nordic Jazz Comets -kilpailun yhteydessä Helsingissä Andania-tunnustuksen joensuulaiselle Jussi Sierlalle osoituksena ansiokkaasta työstä suomalaisen jazzkulttuurin hyväksi.

Sierla toimi vuosina 1986 - 2013 Joensuun Jazzkerho -76 ry:n puheenjohtajana. Jazzkerho -76 on noussut Sierlan puheenjohtajakaudella erääksi Jazzliiton aktiivisimmista jäsenyhdistyksistä ja konserttitoiminta Joensuussa on Sierlan perintönä vireää ja vakiintunutta.

Yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja ja Jussin pitkäaikainen kollega Jari Hytti kuvailee Sierlaa “suureksi kulttuurin ystäväksi, joka paneutuu projekteihin suurella intohimolla”:

- Jussi on syvällisesti perehtynyt varsinkin tämän päivän jazzelämään, sekä kotimaassa että kansainvälisesti, ja samalla luonut Jazzkerholle laajan kansallisen ja kansainvälisen verkoston. Uskomattoman hyvä ihminen.

Jazzliiton hallituksen jäsen, useaan otteeseen Joensuussa konsertoinut rumpali Jaska Lukkarinen ylistää myös Sierlan pyyteetöntä työtä:

- Ei ole sattumaa, että Joensuussa on kiinnostunut ja avoin jazzyleisö, jonka pariin muusikko on aina tervetullut soittamaan.

Andania-palkinto on Jazzliiton harkinnanvaraisesti myöntämä tunnustuspalkinto, joka on saanut nimensä suomalaisen jazzkulttuurin syntytarinassa keskeisen Andania-laivan mukaan. S/S Andania rantautui Suomeen vuonna 1926, tuoden mukanaan laivan oman yhtyeen, amerikansuomalaisista muusikoista koostuvan Andania Yankeesin - ja svengaavan, angloamerikkalaisen rytmimusiikin. Palkintoa on jaettu vuodesta 1988 lähtien.

www.jazzliitto.fi

 

Kommentoi