Siirry pääsisältöön

14 uutta artistikiinnistystä Pori Jazzin pääkonsertteihin

entry-image

Kirjurinluodon pääkonserttien uusia esiintyjäkiinnityksiä ovat mm. jazzlaulaja Kurt Elling, blueskitaristi Eric Gales sekä tuore Grammy-voittaja Snarky Puppy ja kolme nousevaa jazzsaksofonistia Chelsea Carmichael, Melissa Aldana ja James Brandon Lewis.

SuperBlue: Kurt Elling & Charlie Hunter tuo Kirjurinluodon torstain pääkonserttiin moneen kertaan maailman parhaaksi jazz-mieslaulajaksi rankatun Kurt Ellingi. Kirjurinluodossa kuullaan funkkaavampaa Ellingiä, kun hänen SuperBlue-projektinsa esittää kitaristi Charlie Hunterin sävellyksiä, jossa on elementtejä myös hip hopista. 

Pori Jazzin bluestarjontaa täydentää kitaristi ja laulaja Eric Gales, jonka musiikki pohjautuu lähinnä bluesiin ja Rockiin. Hän on tehnyt jo 18 studioalbumia, joista viimeisin Crown oli helmikuussa Grammy-ehdokkaana. 

Torstain kolmas uusi nimi on eteläafrikkalainen jazzpianisti Nduduzo Makhathini, joka on saanut mm. All Africa Music Awardsissa parhaan jazzmuusikon palkinnon.

James Brandon Lewis on newyorkilainen saksofonisti, jonka kokoonpano Unruly Manifesto esiintyy Porissa perjantaina. Down Beat -lehden viime vuoden kriitikkoäänestyksessä James Brandon Lewisin albumi Jesup Wagon valittiin vuoden levyksi.

Rumpali Mark Guiliana tunnetaan muun muassa yhteistyöstään jazzpianisti Brad Mehldaun kanssa. Guiliana teki myös yhteistyötä David Bowien kanssa ja osallistui Bowien viimeiseksi jääneen Blackstar-albumin äänityksiiin.

Britti Cat Burns on ollut kolme kertaa ehdolla Brit Awardsissa ja hänen tunnetuin kappaleensa on "Go", josta hän on tehnyt duettoversion myös Sam Smithin kanssa. Viime kesänä Cat Burns avasi Ed Sheeranin konsertin Helsingin Olympiastadionilla. Kotimaisen popin kiinnostavimpiin nimiin lukeutuva ALMA sekä amerikkalainen r&b-laulaja Yaya Bey esiintyvät myös perjantaina Kirjurinluodossa. 

Ensimmäistä kertaa Kirjurinluodossa esiintyy japanilainen jazzpianisti Hiromi. Hänen virtuoosimaisessa musiikissaan jazz ja klassinen kohtaavat, mutta Hiromi's sonicwonder -kokoonpanon ilmaisussa liikutaan myös progressiivisen rockin ja fuusion puolella.

Pori Jazzin kävijöille tuttu Snarky Puppy yhdistelee musiikissaan jazzia, rockia, funkia ja maailmanmusiikkia. Yhtye voitti helmikuussa Grammy-palkinnon sarjassa Best Contemporary Music Album. Viimeisimmässä Down Beat -lehden yleisöäänestyksessä se voitti myös yhtyesarjan äänestyksen.

Islantilainen laulaja-lauluntekijä Laufey yhdistelee jazz popiinsa monipuolisesti eri genrejä. Hänen EP:nsä Typical of Me pääsi Rolling Stones -lehden vuoden parhaiden albumien listalle 2021. 

Kuubalaistaustainen Cimafunk yhdistää musiikissaan hip hopia ja funkia afrokaribialaiseen ja kuubalaiseen musiikkiin. Hänen viimeisin albuminsa Al Alimento sai tänä vuonna Grammy-ehdokkuuden sarjassa Best Latin Rock or Alternative Album. Cimafunk on tehnyt yhteistyötä muun muassa funklegenda George Clintonin kanssa. 

Jazzsaksofonisti Melissa Aldana on ollut Grammy-ehdokkaana ja menestynyt jazzlehti Down Beatin kriitikkoäänestyksissä. Hän voittanut myös arvostetun Thelonious Monk -palkinnon. Kesällä Porissa chileläissyntyinen Aldana esiintyy UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina. 

Saksofonisti Chelsea Carmichael varttui kulttuuri- ja musiikkikodissa Lontoossa. Hän aloitti musiikkiuransa pianolla, mutta vaihtoi pian saksofoniin ja pääsi soittamaan big bandeihin kuten Wigan Youth Jazz Orchestraan (WYJO). Hänen debyyttialbuminsa The River Doesn't Like Strangers on julkaistu 2021.

Pori Jazzin aiemmin julkaistuja esiintyjiä ovat torstaina 13.7. Tom JonesPepe & Saimaa sekä Erja Lyytinen, perjantaina 14.7. Sam Smith ja lauantaina 15.7. Robbie WilliamsAili Ikonen sekä Arppa.

Lisätietoja Pori Jazzin verkkosivuilta.

Kommentoi