Siirry pääsisältöön

14. Kirjazz & Blues tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

entry-image

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja soulin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Saksofonisti Linda Fredriksson on noussut viime vuosina vauhdilla suomalaisen jazzin eturiviin niin solistina, säveltäjänä kuin yhtyeensä johtajanakin. Ennen nykyistä soolouraansa hän on ollut tuttu näky useiden suomalaisten huippukokoonpanojen kuten Mopon, Superpositionin ja Ricky-Tick Big Bandin riveissä. Fredrikssonin ensimmäinen soololevy Juniper on yksi viime aikojen näkyvimmistä ja ylistetyimmistä suomalaisista jazz-julkaisuista. Fredrikssonin kanssa Juniper-yhtyeessä musisoivat kosketinsoittaja Tuomo Prättälä, basisti Mikael Saastamoinen ja rumpali Olavi Louhivuori.

Huippusielukasta ja maanläheistä soulmusiikkia jazzin ja bluesin vaikutteisiin yhdistelevä Emilia Sisco on ollut vielä suuremmalle yleisölle suhteellisen tuntematon, mutta nyt siihen näyttäisi olevan tulossa muutos. Northern Lights -yhteensä kanssa esiintyvä helsinkiläislaulaja on valloittanut jo kansainvälisiäkin esiintymislavoja, ja hänen vastaansanomattoman sielukkaat keikkansa keräävät koko ajan uusia ystäviä Suomessakin.

KQ Groove on valkeakoskelaislähtöinen pitkän linjan kokoonpano, joka ammentaa soulin ja jazzin tanssittavimmista piirteistä. Kokeneista ja palkituista muusikoista koostuva kuusihenkinen kokoonpano ilmoittaa esikuvikseen muun muassa Stevie Wonderin, Otis Reddingin ja Tower of Power -yhtyeen, joten yhtyeen keikoilla tanssijalkaa alkaa taatusti kutittaa heti ensitahdeista lähtien.

Idyllinen Kirjaslammen tanssilava tarjoaa luonnonkauniin ja esteettömän miljöön Kirjazz & Bluesin upeista artisteista nautiskeluun. Työväen Musiikkitapahtuman 10.6.2023 järjestämän minifestivaalin pääsyliput maksavat 32,50 €. Ennakkoliput Tiketistä.

www.valmu.com/kirjazzblues 

Kommentoi