Jazzliiton Andania-palkinto Charles Gilille

entry-image

 
Suomen Jazzliitto myönsi tiistaina 1.11. Helsingissä Andania-tunnustuksen Vapaat äänet -agentuuria jo 20 vuotta menestyksekkäästi pyörittäneelle Charles Gilille osoituksena ansiokkaasta työstä suomalaisen jazzkulttuurin hyväksi. Palkinto myönnettiin Vapaiden äänien 20-vuotisjuhlakonsertissa Malmitalossa. 

Ranskan Lyonista vuonna 1995 helsinkiläistynyt konserttituottaja ja musiikkimanageri Charles Gil on tunnettu ranskalaisten ja suomalaisten yhtyeiden kiertueista ja eläväisestä kulttuurivaihdosta maiden välillä. Vapaat äänet keskittyy jazziin ja improvisoituun musiikkiin. Gil toimii myös Raahen Rantajatsien festivaalijohtajana. Hän on saanut toiminnastaan muun muassa Ranskan kulttuuriministerin myöntämän kunnianosoituksen ja nyt viimeisimpänä Jazzliiton myöntämän Andanian. 

Viimaisilla Kallion kaduilla usein pyöräilemässä nähty herrasmies ei kuitenkaan tunnustuksille elä, vaan uudelle musiikille:

- Tällainen tunnustus lämmittää mieltä, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Ensi vuosi alkaa suomalais-sveitsiläis-islantilaisen trion Equally Stupidin ja saksofonisti Matthieu Metzgerin yhteiskiertueella. Toimistotyön vastapainoksi saan uutta energiaa elävän musiikin parissa kiertueilla, keikoilla ja festivaaleilla, kertoo tien päältä tavoitettu Charles Gil. 

Andania-palkinto on Jazzliiton harkinnanvaraisesti myöntämä tunnustuspalkinto, joka on saanut nimensä suomalaisen jazzkulttuurin syntytarinassa keskeisen Andania-laivan mukaan. S/S Andania rantautui Suomeen vuonna 1926, tuoden mukanaan laivan oman yhtyeen, amerikansuomalaisista muusikoista koostuvan Andania Yankeesin - ja svengaavan, angloamerikkalaisen rytmimusiikin. Palkintoa on jaettu vuodesta 1988 lähtien.

Kommentoi