Siirry pääsisältöön

Esikoislevynsä Open Scenes Ricky-Tick Recordsille vuonna 2007 julkaissut Dalindèo tunnetaan yhtenä suomalaisen 2000-luvun jazzin kärkiyhtyeenä. Kitaristi-säveltäjä Valtteri Pöyhösen johtama helsinkiläissekstetti on kerännyt mainetta tyylillisenä edelläkävijänä sekä perinteitä kunnioittavana mutta rajoja rikkovana liveyhtyeenä. Dalindèon musiikille ominaista on tanssittavuus, vahvat melodiat ja elokuvalliset tunnelmat.

Bändi on julkaissut yhteensä kolme albumia, jotka ovat saaneet näkyvyyttä myös kansainvälisissä musiikkimedioissa. Viimeisintä albumia, Kallio (KHY Suomen Musiikki, 2013), on kehuttu erityisesti sen onnistuneesta eklektisyydestä ja kaupunginosalle ominaisen värikkään boheemiuden vangitsemisesta musiikilliseen muotoon. Levy voitti vuoden 2013 Jazz Emman.

Dalindèo keikkailee säännöllisesti ja on soittanut kotimaansa lisäksi 12 eri Euroopan maassa. Yhtye on nähty mm. Pori Jazzin päälavalla, Lontoon Jazz Caféssa, Kölnin Stadtgartenissa, Wienin Kulturvereignissä, Helsingin Juhlaviikkojen Huvilateltassa sekä Flow- ja Ilosaarirock -festivaaleilla.

ed. Annamari Innanen 9.3.2014