Siirry pääsisältöön

Antti Lötjönen Quintet East

Yhtye
Antti Lötjönen Quintet East

Yhtye teki ensiesiitymisensä toukokuussa 2013, osana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian konserttisarjaa ja samalla Lötjösen jazzmusiikin A-tutkintokonserttia.

Antti Lötjönen Quartet East esittää Antti Lötjösen uusia sävellyksiä, muutamia lainakappaleita sekä soolobassoimprovisaatiota. Konsertissa tuodaan esiin kontrabasson monimuotoisuutta myös solistisena instrumenttina. Sointusoittimen puuttuminen kokoonpanosta mahdollistaa basson vapaamman roolin ja luo herkästi reagoivan vuorovaikutuksen solistien ja komppisoittajien välille. Lötjösen sävellykset jättävätkin tilaa myös muusikoiden väliseen kommunikointiin.

- Olen viimeisen kymmenen vuoden aikana saanut soittaa lukemattomissa yhtyeissä ja projekteissa hienojen muusikoiden kanssa, ja jokainen kohtaaminen on jättänyt minuun musiikillisen jälkensä. Monipuolinen ja laaja-alainen kokemus on vahvistanut omaa näkemystäni, mikä kuuluu niin sävellyksissä kuin kontrabasson ilmaisun tutkimisessakin, Lötjönen kertoo taiteellisista lähtökohdistaan.

Vuodesta 2017 lähtien Quartet East laajeni Quintet Eastiksi Mikko Innasen liityttyä yhtyeen riveihin.

Antti Lötjönen (s. 1980) on ollut vahva vaikuttaja Suomen ykkösjazzyhtyeissä jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän on soittanut muun muassa maan kansainvälisesti menestyneimpiin kokoonpanoihin kuuluneessa The Five Corners Quintetissa, Ilmiliekki Quartetissa sekä Timo Lassyn, Verneri Pohjolan, Teppo Mäkysen ja Jukka Eskolan yhtyeissä.