Siirry pääsisältöön
Gourmet

New Habitat

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäGourmet
Julkaistu6.11.2020
Soittajat
Levy-yhtiöFiasko Records
Tuottaja

Äänitys: Petri Majuri, E-studio
Miksaus: Abdissa Assefa, Ambience Studios
Masterointi: Jaakko Viitalähde, Virtalähde Mastering
Vastaavat tuottajat & copyright: Esa Onttonen ja Mikko Innanen

Biografia

Saksofonisti Mikko Innasen ja kitaristi Esa Onttosen johtama sekstetti Gourmet sai viidennelle New Habitat -albumille mukaan mielenkiintoisen vierailijan oopperalaulaja Mari Palon myötä.

"Pitkäaikaisena Gourmet-fanina olin iloinen ja innostunut, kun minua pyydettiin vierailemaan bändin levylle. Pääsin äänityksessä kokeilemaan itselleni aivan uudenlaisia asioita uudenlaisissa musiikillisissa ympäristöissä. Se oli mahtavaa", Mari Palo kertoi. Palo on mukana New Habitat -albumilla kahdessa sävellyksessä.

Gourmet jatkaa viidennellä albumillaan aiemmilta levyiltä tutulla moniäänisellä ja -ilmeisellä linjallaan. Tällä kertaa mukana on myös sävyjä muun muassa länsieurooppalaisesta ja suomalaisesta iskelmästä, brasilialaisista rytmeistä, vietnamilaisesta ja vantaalaisesta kansanmusiikista, amerikkalaisesta countrysta ja pohjoiskorealaisesta viihdemusiikista.

Vuonna 1997 perustetun Gourmetin omintakeinen soundi pohjautuu Mikko Innasen ja Esa Onttosen sielukkaisiin sävellyksiin, jazzpohjaiseen improvisaatioon sekä sekstetin jäsenten persoonallisiin soittotyyleihin. Yhtyeessä ovat mukana Innasen ja Onttosen lisäksi pasunisti Ilmari Pohjola, haitaristi Veli Kujala, tuubisti Petri Keskitalo ja rumpali Mika Kallio. Uudella albumilla vierailee Mari Palon lisäksi brasilialaisten rytmien taituri, lyömäsoittaja Sami Kontola.

Biisilista

  1. Jännitys rakkaudenInnanen-Onttonen
  2. Ratakatu 12Onttonen
  3. Nighttime Rag (for Hampi the Cat)Onttonen
  4. Kaukana on PjongjangInnanen
  5. Kesän kukkia kaipaanInnanen
  6. Egisa the Sensational CatfishInnanen-Onttonen
  7. BusukasInnanen
  8. It’s Your LifeOnttonen
  9. Myötäjäisinä ruskeaa vettäInnanen-Onttonen