Siirry pääsisältöön
Nina Mya

Just Another Lonely Soul

Levy
profile-picture

Cover: Pekka Tuppurainen

Levyn tiedot

EsittäjäNina Mya
Julkaistu23.7.2021
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöFlame Jazz Records
Tuottaja

Sävellykset ja sanat: Nina Mya
paitsi kappaleet 8 ja 9 Nina Mya & Jussi Lehtonen
ja kappale 11 Clifton Davis & Hal Davis
Äänitys ja miksaus ja masterointi: Tommi Vainikainen, Finnvox Studio, 2021
Levyn kannet: Pekka Tuppurainen
Valokuvat: Teemu Mattsson

Kuuntele

Biografia

Nina Myan neljäs kokopitkä albumi kantaa nimeä Just Another Lonely Soul. Vahvasti soul-vaikutteisella levyllä kuullaan henkilökohtaisia tarinoita yksinäisyydestä ja rakkaudesta.

Nina Myan neljäs albumi Just Another Lonely Soul on laulaja-säveltäjän aiempaan tuotantoon poiketen selvemmin soulia, jossa jazzainekset kuitenkin kuuluvat edelleen harmonioissa sekä soittajien otteissa. Sävellykset ja tekstit ovat Never Can Say Goodbye -lainaa lukuunottamatta artistin omaa käsialaa, ja Ninan laulutyylissä sekä kappaleiden vaikutteissa soivat vahvasti 1970-luvun soul-nimet kuten Stevie WonderDonny Hathaway ja Aretha Franklin. Nina Mya on aina kuvaillut hankalaksi erottaa musiikistaan jazz- ja soulvaikutteita, joten albumi tarjoilee juurevaa groovea ja makeaa hunajaa molempien genrejen kuuntelijoille.

Albumin nimi Just Another Lonely Soul kuvastaa paitsi soul-genreä myös levyn pääsanomaa: raastavaa yksinäisyyttä, epätoivon hetkiä ja sydäntäsärkeviä rakkaustarinoita. Nina Mya käsittelee uusissa sävellyksissään yksinäisyyden teemaa eri näkökulmista sekä uskon puutetta elämän kipeimpinä hetkinä. Levyllä kuullaan synkkien sävyjen ohella myös haikean kauniita rakkaustarinoita sekä ironiaa naiselta miehelle.

Nina Mya on afroamerikkalaisen perinteen kunnioittaja, jolta löytyy paitsi jazzin teknistä taituruutta ja rytmiikkaa myös gospelin ja soulin vahvaa tulkintaa. Hänen tyylilleen ominaista on tumman ja tunteikkaan lauluäänen vivahteikkuus, voimakas lavaläsnäolo sekä henkilökohtaiset ja rehelliset tekstit.

Albumille Nina Mya on koonnut tuekseen kotimaisen jazzin huippunimistä koostuvan yhtyeen, joka ei jätä kylmäksi. Saksofonia soittaa Pope Puolitaival, joka on Nina Myan pitkäaikainen yhteistyökumppani ja taiteellinen tuottaja. Kitarassa taituroi puolestaan Varre Vartiainen. Pianoa soittaa Henri Mäntylä, puhallinosastoa täydentää loistelias trumpetisti Jukka Eskola ja kompista vastaavat basisti Jori Huhtala sekä rumpali Jussi Lehtonen, joka on toiminut Ninan oikeana kätenä myös sävellystyön tukena sekä taiteellisena tuottajana kautta linjan. Levyn kahta kappaletta (raidat 3 ja 4) maustaa peruskokoonpanon lisäksi hammond-urut, joita soittaa Antti Kujanpää.

Just Another Lonely Soul on minulle henkilökohtainen albumi. Sen työstö alkoi elämänkriisin myötä jo vuonna 2018, jolloin koin tulleeni risteyskohtaan elämässäni. Levyn nimikkokappale kiteyttää: usein hymyilemme tai näytämme vahvaa kuorta ulospäin, mutta meidän jokaisen sisältä löytyy kaikkia sävyjä, haavoja ja yksinäisyyttäkin. Levy tarjoaa myös synkkyyden vastapainoksi oivalluksia, voimaantumista, valoa ja rakkautta – eihän ole pimeää ilman valoa, ja toisin päin, kertoo Nina Mya kertoo ajatuksistaan sävellystyön taustalla.

– Musiikillisesti halusin tietoisesti tehdä nyt enemmän souliin kallellaan olevan levyn. Se ei kuitenkaan tarkoita jazzin poissulkemista minusta ja musiikistani, vaan molempien puolien esiin tuomista. Levy on jollekin kuulijalle jazz, toiselle soul. Halusin pitää fokuksen tiukasti sanoituksissa ja ne ovatkin olleet kaikkien levyn kappaleiden lähtökohta. Lisäksi levy haastaa itseäni lauluteknisesti, sillä scatin loistaessa poissaolollaan, käytän nyt voimakkaammin ja laajemmin ääntäni, belttaan ja laulan raskaammalla vibratolla ja melismoilla, soulille ominaiseen tyyliin. Toivon, että kuulija todella samastuu teksteihini, ja että laulullani kykenen välittämään tunnetiloja autenttisesti. Toivon, että levy saa kuulijan virnistelemään ilosta ja itkemään haikeudesta!

“Energia kipinöi ja asenne on kohdallaan heti levyn avaavassa nimiraidassa. Jatkoon mahtuu myös helmeileviä suvantoja, kuten The Strength, jossa hehkutus kääntyy siniliekkiseksi ja tempo raukean intiimiksi.” – Turun Sanomat

"Kun kuulija keskittyy Ninan ääneen, hän saa kuultavakseen jotain sellaista, mihin harva nuori jazzlaulaja pystyy. Ninan kokonaisrepertuaarin hallinta on upeaa, tasavarmaa, tinkimätöntä, soivaa. Tunteikkaan koskettavaa." – Jazzrytmit

Biisilista

 1. Just Another Lonely Soul 
 2. The Strength
 3. I Don't Wanna Go Home Tonight
 4. Wait For You
 5. A Better Man
 6. If You Are Gone
 7. A Man With Hazel Eyes
 8. Blind Faith
 9. Deep In The Water
 10. You're My Flame
 11. Never Can Say Goodbye