Siirry pääsisältöön

Ville Herrala (s. 1979) on Turusta kotoisin oleva kontrabasisti. Herrala on soittanut lukuisissa eri kokoonpanoissa sekä Suomessa että ulkomailla ja kerännyt arvostusta monipuolisena ja lahjakkaana jazzmuusikkona.

Herralan musiikkiopinnot alkoivat 1986 klassisella pianolla Turun konservatoriossa Irma Talvion johdolla. Jatkossa mukaan kuvaan astuivat klassinen kitara, bassokitara ja klassinen kontrabasso. Musiikin maisteriksi Herrala valmistui jazzmusiikin koulutusohjelmasta Sibelius-Akatemiasta keväällä 2010, pääinstrumenttinaan kontrabasso. Sitä ennen hän oli jo saavuttanut menestystä Suomen Young Nordic Jazz Comets -kilpailuissa yhtyeiden Tetra ja Reactor-5 kanssa.

Ville Herrala on yksi Suomen työllistetyimmistä ja monipuolisimmista jazzmuusikoista. Hänen taitoihinsa ovat luottaneet mm. Jukka Perko, Severi Pyysalo, Jukkis Uotila, Eero Koivistoinen, Otto Donner, Jarmo Savolainen, UMO ja Karita Mattila. Ulkomaisista nimistä mainittakoon Jerry Bergonzi, Phil Markovitz, John Tchicai ja Cuong Vu.