Siirry pääsisältöön

Mikael Långbacka

pasunisti
mikael-langbacka

Profiili

Syntynyt1959
Yhtyeet

Bassopasuunan soittaja Mikael Långbacka (s. 1959) on tunnettu erityisesti aktiivisena big band -soittajana sekä erityisesti UMOn riveistä, johon hän liittyi jo vuonna 1984. Välillä Långbacka soitti neljä vuotta Swedish Norrbotten Big Bandin riveissä, ja aikaisempaa big band -kokemusta hän on kerännyt opiskeluaikanaan Tapiolan ja Porin big bandeissä. Långbacka on soittanut myös erilaisissa klassista musiikkia esittävissä orkestereissa, muun muassa Kansallisoopperan orkesterissa.

Suurten orkestereiden ohella varmaotteinen muusikko on tunnettu myös pienemmistä yhtyeistä, kuten 90-luvun loppupuolen In The Spirit Of Jay&Kai -pasuunakvintetistä ja myöhemmin myös omasta triostaan. Långbacka on ollut mukana myös Zone-yhtyeessä, jonka tarkoituksena on ollut edistää eri musiikkityylejä edustavien suomalaisten säveltäjien työskentelyä ja tuoda heidän työtään esille. Hän on myös toiminut yhteispohjoismaisissa projekteissa, kuten A Tribute To Lars Gullin -kokoonpanossa vuosina 1997-98 ja The Nordic Trombone Quartetissa vuonna 1999.

Långbacka on lisäksi aktiivinen studiomuusikko, ja hän on soittanut esimerkiksi Anssi Tikanmän ja Kerkko Koskisen albumeilla riviyhteissä sekä Big Bad Familyn omaa nimeään kantavalla albumilla vuonna 1994.