Siirry pääsisältöön

Jussi Fredriksson (s. 1980) on suomalainen jazzmuusikko, säveltäjä, pedagogi ja tuottaja. Helsingissä asuva Fredriksson on kotoisin kulttuurisesti rikkaasta Turusta, ja hän toimii aktiivisesti kummankin kaupungin jazzelämässä. Viime aikoina Fredriksson on ottanut aktiivisemman roolin myös Suomen Jazzliiton toiminnassa liittymällä osaksi organisaation hallitusta vuonna 2012.

Fredrikssonin jazzura alkoi vuonna 1995, kun silloin 15-vuotias muusikko alkoi työskennellä ammattimaisesti jazzin kentällä. Vuonna 2000 Fredriksson muutti Helsinkiin päästyään opiskelemaan Sibelius-Akatemian jazzosastolle, jolla opiskeli samaan aikaan suuri osa menestyneistä suomalaisista jazzmuusikoista. Fredrikssonin nykyisten projektien määrä riittäisi täyttämään useammankin muusikon kalenterin. Hänen korkeatasoiset yhtyeet ja projektit edustavat Fredrikssonin laajaa osaamista muusikkona. Sekä pianistina että rumpalina tunnettu Fredriksson on kysytty muusikko freelancekentällä, jonka lisäksi hän johtaa omia yhtyeitään Jazz Wars, Fredator sekä Jussi Fredriksson Trio. 

Omien projektiensa lisäksi Jussi Fredriksson on tehnyt yhteistyötä monien jazzalan huippujen kanssa. Hän on esiintynyt kansainvälisten huippuartistien kanssa kuten Rick Margitza, Tim Hagans, Jerry Bergonzi, Ron McClure ja Norrbotten Big Band. Kotimaisista yhteistyökumppaneista mainittakoon Umo Jazz Orchestra, Jukka Perko, Jukkis Uotila, Severi Pyysalo, Eero Koivistoinen, Jukka Eskola and Mikko Innanen.

Fredriksson johtaa muusikon työnsä ohessa jazztapahtumia järjestävää Flame Jazz -yhdistystä, työskentelee JazzHUG-kollektiivin johtohahmona sekä luotsaa omaa levy-yhtiötä. Vuonna 2011 Fredriksson toimi myös Korpo Sea Jazz -festivaalin taiteellisena johtajana.