Siirry pääsisältöön

Rumpali Joonas Riippa (s. 1977) opiskeli Keski-Pohjanmaan konservatoriossa Kokkolassa 1990-luvulla ja aloitti Sibelius-Akatemian jazzosastolla opiskelunsa syksyllä 1999. Kokkolan-vuosinaan Riippa soitti esimerkiksi pianisti Sid Hillen kvartetissa, ja pääkaupunkiseudulla hänet kiinnitti pian bändiinsä myös laulaja Jenny Robson. Vuoden 2003 marraskuussa rumpalia kuultiin lisäksi UMOn nuorten solistien konsertissa.

Myös pianisti Aki Rissasen, laulaja Eeppi Ursinin ja Joonas Riipan muodostama Warp!-yhtye aloitti toimintansa vuonna 2003. Trio voitti keväällä 2004 Young Nordic Jazz Comets -bändikisan Suomen osakilpailun ja teki Jazzliiton kiertueen maaliskuussa 2005.

Riippa on saanut maineen energisenä ja nopeasti reagoivana muusikkona, jolta taittuu perusjazz-komppauksen ohella myös vapaa improvisointi. Jälkimmäisestä hyvänä esimerkkinä on Verneri Pohjolan kanssa muodostettu duo, jonka lisäksi kaksikko soittaa myös Verneri Pohjolan omassa, suuresti suosiota saaneessa kvartetissa. Viime vuosina Riipan bändivalikoima on lisääntynyt myös saksofonisti Mikko Innasen Innkvisitiolla ja PLOP-triolla sekä Markus Holkon kvartetilla. Rumpali vaikuttaa myös pianisti Joonas Haaviston sekä saksofonisti Joonatan Raution trioissa.