Siirry pääsisältöön

Joakim Berghäll (s. 1980) on Helsingissä toimiva, kaikenlaisia rajoja kaihtava muusikko-säveltäjä. Berghällin pääinstrumentti on saksofoni, mutta hän hallitsee sujuvasti myös sellon, lyömäsoittimien, basson sekä kitaran soiton.

Säveltäjänä Berghäll on tehnyt pienyhtyejazzsävellysten lisäksi myös rytmistä orkesteri- ja kamarimusiikkia. Kiinnostus erityisesti maailmanmusiikkia sekä erilaisia rytmisiä kamarimusiikkiensemblejä kohtaan on vienyt hänet sävellyksellisesti kohti uutta, hyvin etnoväritteistä, improvisaatioon nojaavaa musiikkia. Keikka- ja sävellystyön sekä tanssituntien säestämisen lisäksi Berghäll opettaa saksofonisteja Vantaan musiikkiopistossa sekä kesäisin mm. Nilsiän musiikkileirillä.

Joakim Berghällin tämänhetkisiin yhtyeisiin kuuluvat mm. Tsuumi Sound System sekä enemmän jazziin päin kallellaan olevat ryhmät, kuten Auteur Jazz, Astro Can Caravan, Saarikorpi Brom, Fredator ja The Kling. Hänen aiempiin esiintymiskumppaneihinsa lukeutuvat UMO, Väsen, Frigg, Die Deutsche Kammerfilharmonie Orchestra, Ville Leinosen orkesterit sekä Sakari Kukko.