Siirry pääsisältöön

The Five Corners Quintet

Yhtye
The Five Corners Quintet

The Five Corners Quintet on helsinkiläinen, 60-luvun souljazzista ammentava groovejazz-yhtye. Yhtye oli alunperin tuottaja-rumpali Tuomas Kallion ja DJ Antti Eerikäisen studioprojekti, mutta myöhemmin projektin ympärille perustettiin keikkakokoonpano, jolla äänitettiin yhtyeen kaksi pitkää studioalbumia, livealbumi Japanissa sekä viisi singleä/EP:tä. Vuonna 2003 käynnistynyt projekti on vienyt yhtyeen esiintymään ympäri maailmaa Eurooppaan, Aasiaan sekä Yhdysvaltoihin.

Vuonna 2005 The Five Corners Quintet otti nopeasti haltuunsa kansainvälisen dancefloor-jazzin skenen. Chasin' the Jazz Gone By, yhtyeen debyytialbumi Eerikäisen perustamalle Ricky-Tick Recordsille, paljastui sekä taiteelliseksi että kaupalliseksi menestystarinaksi. Albumi osoitti erityisesti, että on mahdollista samanaikaisesti katsoa menneisyyteen ja liikkua eteepäin. Tuottaja-säveltäjä Tuomas Kallio pysyi rehellisenä modernin jazzin kulta-ajalle, mutta samalla toteuttaen hänen visiotaan päivätystä versiosta tuon ajan musiikista.

Kolme vuotta, 50 000 myytyä levyä ja yli sata keikkaa myöhemmin, The Five Corners Quintet palasi levyttämään vielä debyyttiäkin paremmilla panoksilla vuonna 2008. Albumi nimettiin Hot Corneriksi ja kaikki siinä osoitti, että dancefloor-jazzin suomalainen johtotähti ei aio tyytyä debyytialbumin toistamiseen ja uusintaan. Sen sijaan yhtye otti tehtäväkseen nostaa 2000-luvun tanssillinen klubijazz uudelle tasolle.

Suunnattoman suosittu live-bändi, joka koostui rumpali Teppo Mäkysestä, saksofonisti Timo Lassystä, trumpetisti Jukka Eskolasta, pianisti Mikael Jakobssonista ja basisti Antti Lötjösestä, pysyi samana myös toisella albumilla. Ensimmäiseen pitkäsoittoon verrattuna yhtye otti kuitenkin suuremman roolin tässä uudemmalla julkaisulla. Tuomas Kallio pysyi edelleen albumin pääsäveltäjänä sekä tuottajana, mutta studiossa oli tällä kertaa havaittavissa vahvempaa yhteistyön henkeä.

Vuonna 2010 laajasti keikkaillut ja äärimmäisen suosittu yhtye ilmoitti kuitenkin jäävänsä keikkatauolle. Myös Tuomas Kallio ilmoitti, että hänellä ei ole suunnitelmissa tehdä yhtyeelle enää uusia albumeja.