Siirry pääsisältöön

Sirkka Trio

Yhtye
Sirkka Trio

Profiili

Jäsenet
Linkit

Jazz-saksofonisti Jari Perkiömäki ja kansanlaulaja/muusikko Sirkka Kosonen ovat jo useamman vuoden tehneet yhteistyötä etnojazz -projekteissa, joissa jazzimprovisointi ja erilaiset kansanlaulutyylit, erityisesti afrikkalainen pygmien laulutyyli, yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla.

Sirkka Trion ohjelmisto ulottuu afrikkalaisesta pygmi-laulusta Lapin joikuun ja karjalaisista itkuvirsistä tai lehmänkutsuhuudoista mongolialaiseen kurkkulauluun. Tämä yhtye vie kuulijansa häkellyttävälle ja monipuoliselle musiikkimatkalle ympäri maailmaa. Perkiömäki ja Kosonen ovat kehitelleet yhtyeensä konseptia jo kymmenen vuoden ajan ja esiintyneet kansainvälisesti mm. Tukholman Faching-klubilla, Virossa Jazzkaar -konsertissa, Venezuelassa Musica A Tempo -festivaalilla ja Kiinassa Musicathlon -festivaalilla sekä Meksikossa. Kyseessä ei siis ole päälleliimattu folklore jazzkompilla, vaan trio, jonka musiikki kasvaa erilaisia lähtökohtia edustavien persoonallisten muusikoiden yhteisessä orgaanisessa luomisprosessissa joksikin aidoksi ja ennenkuulemattomaksi.

Laulaja-äänitaiteilija Sirkka Kososen erikoisalaa ovat erilaiset laulutekniikat eri puolilta maailmaa. Jari Perkiömäki on ollut jo kolmekymmentä vuotta suomalaisen jazzin huipulla ja esiintynyt myös kansainvälisten huippumuusikoiden kanssa ympäri maailmaa. Vuonna 2005 Yrjö-palkinnon saanut saksofonisti ja musiikin tohtori on toiminut pitkään Sibelius-Akatemian jazzosaston johtajana. Sami Linna on nuoren suomalaisen jazzkitaristisukupolven eliittiä, joka on vaikuttanut mm. Unit 6 –yhtyeessä.