Siirry pääsisältöön

Ruokangas Hako-Rita on vuonna 2012 perustettu oululainen jazz/avantgarde-kitaraduo, jonka ohjelmisto koostuu Ruokankaan soolokitara-tuotannosta sekä duo-materiaalista, jonka pohjana toimivat Ruokankaan sävellykset. Kokoonpanon ilmaisu liikkuu herkästä ja melodisesta tunnelmasta lähes väkivaltaisen avantgardistiseen revittelyyn, jossa soittajien välinen vuorovaikutus sekä intensiteetti ovat keskeisissä rooleissa. Duo on keikkailut kotimaan lisäksi mm. Virossa, Ruotsissa sekä Italiassa. Vuonna 2018 kokoonpano on esiintynyt mm. Viljandi Guitar Festivaleilla Virossa lukuisien kotimaan keikkojen lisäksi.  
 
Kokoonpanon Mono and Dialogues-albumi ilmestyi toukokuussa 2018 tamperelaisen Eclipse Musicin julkaisemana Suomessa ja lokakuussa levy ilmestyi Saksassa Galileo Musicin toimesta niin cd:nä kuin vinyyli LP:nä. 

"Levyjen valossa Ruokankaan muusikontarina on etenemässä mielenkiintoisesti. Oman äänen etsiminen on yksi jazzmusiikin tärkeimpiä ulottuvuuksia, ja siinä hommassa Ruokankaan asiat ovat hyvällä mallilla." (suomijazz.com / http://suomijazz.com/levyarviot/2018/06/ruokangas-hako-rita-mono-and-dialogues/) 
 
"Musiikki ei ole päällekäyvän aggressiivista, mutta jotain surumielistä raskauden tunnetta sen kuuntelu usein herättää – kylmää vettä, viileää terästä, ruostunutta rautaa, rosoista kivipintaa, näiltä levy tuntuu. Paikoin kuitenkin rujo kauneus nousee pintaan." (Jazz-possu / http://rosvot.fi/jazzpossu/ruokangas-hako-rita-mono-dialogues) 
 
”Mono and Dialogues” on tiivis ja verrattain lyhyestä kestostaan (35 min) huolimatta moni-ilmeinen kokonaisuus. Levy päätyy mukaan blogin ”Vuoden valinnat 2018” -listalle." ( Valon kuvia / http://www.valonkuvia.fi/blogi/3kotimaista-2/)