Siirry pääsisältöön

Reactor-5

Yhtye
Reactor-5

Reactor-5 on loistava tähti euroopalaisen jazzin taivaalla. Yhtye koostuu suomalaisen jazzin kermasta, jota vetävät yhdessä pianistit Aki Rissanen ja Jussi Fredriksson. Yhtyeen esittämä sävellykset ovat suurimmaksi osaksi peräisin Rissasen kynästä ja yhdistävät tyylikkäästi 1970-luvun jazzfuusiota 2000-luvun elektroniseen musiikkiin. Kuten useat yhtyeet, jotka yhdistävät traditionaalista itärannikon Blue Note -saundia 60-luvun klubivaikutteisiin, Reactor-5 tekee saman amerikkalaiselle länsirannikon vaikutteille. Musiikki on pehmeämpää, rennompaa; kuten elämä Californiassa.

Suomen Musiikki julkaisi yhtyeen debyyttialbumin Leisure Music vuonna 2008, ja levy keräsi runsaasti ylistäviä arvioita. Yhtye esiintyy aktiivisesti kotimaassaan Suomessa, ja kerää jatkuvasti enemmän myös kansainvälistä huomiota.

"Reactor-5 ei yritä peitellä vaikutteitaan, mutta silti onnistuu luomaan kiehtovaa ja uniikkia musiikkia. Musiikki nojaa vahvasti groovaavaan rytmiin sekä syntetisaattoreiden ja trumpetin yhteistyöhön." -Pohjolan Sanomat, 4.5.2009