Siirry pääsisältöön

Raoul Björkenheim TRIAD

Yhtye
Raoul Björkenheim TRIAD

Los Angelesissa vuonna 1956 syntynyt Raoul Björkenheim kuuluu Suomen jazzkitaristien kärkikastiin. Björkenheim on toiminut tärkeänä perustajana useissa eri yhtyeissä, kuten Edward Vesalan kanssa muodostamassa Sound and Furyssä sekä yhdessä Björkenheimin pitkäikäisimmistä yhtyeistä, Krakataussa. Useampi merkittävä levytys saksalaiselle ECM -levy-yhtiölle Vesalan ja Krakataun kanssa takasi Björkenheimille kansainvälisen yleisön huomion sekä useita yhteistyöprojekteja johtavien jazzmuusikoiden kanssa. Nykyisin Björkenheim esiintyy lähinnä the Scorch Trion, Ecstasy-kvartettinsa, Hamid Draken ja William Parkerin triojen kanssa sekä soolokitaristina eri produktioissa. Yhtyetoimintansa ohella Björkenheim on toiminut Helsingin kaupunginorkesterin, Avanti! orkesterin, Radio Sinfoniaorkesterin, UMO big bandin sekä Tampere Filharmonian solistina.

Triad perustettiin alunperin basisti Hannu Rantasen ja rumpali Mikko Hassisen kanssa vuonna 2000, mutta nykymuodossaan siihen kuuluvat Ville Rauhala ja Ilmari Heikinheimo.

Ville Rauhala (s. 1976), joka lienee jazzpiireissä tunnetuin ansioistaan tamperelaisen Black Motor -jazzyhtyeen basistina, mutta puuhailee mies musiikin kentällä paljon muutakin. Vuonna 2010 debyyttisooloalbuminsa julkaissut Rauhala on esiintynyt ja äänittänyt esimerkiksi saksofonisti Masa Orpanan, saksofonisti Petrio Niemisen, pasunisti/haitaristi Kusti Vuorisen, Rakkan ja Olmarin Unionin kanssa. Basisti esiintyy Tampereella usein myös teatterimuusikkona sekä studiomuusikkona laajasti populaarimusiikin kentällä. Hän on vieraillut vuosien varrella muun muassa Ville Leinosen, Pate Mustajärven sekä M.A. Nummisen levyillä sekä tehnyt yhteistyötä laulaja-lauluntekijä Janne Laurilan ja kitaristi-laulaja Pauli Hanhiniemen kanssa.

Lyömäsoitintaiteilija Ilmari Heikinheimo kuuluu lupaavimpiin nouseviin kykyihin kotimaisen modernin jazzin ja improvisoidun musiikin kentällä. Nuoresta iästään huomimatta (s. 1988) hän on jo ehtinyt tehdä yhteistyötä monien kotimaisten ja ulkomaisten pitkän linjan artistien kanssa. Hänen tyylilleen ovat ominaista mm. vahva tunnelataus, räjähtävä dynamiikka, persoonallinen fraseeraus sekä hienostunut sointivärien käyttö.