Siirry pääsisältöön

Pepa Päivinen Quartet

Yhtye
Pepa Päivinen Quartet

Puhaltaja Pepa Päivinen on kiistatta yksi suomalaisen jazzin kulmakivistä. Laajasti tunnetulla isolla ja ryhdikkäällä baritonisaksofonisaundillaan Päivinen on viime vuosikymmeninä jättänyt jälkensä muun muassa UMOon, Edward Vesalan Sound & Furyyn sekä Saxperimentiin. Saksofonisti ei ole rajoittanut musiikkiaan valtavirran tai avantgarden kouluihin, ja on siten onnistunut keräämään kokemusta hengästyttävän monista yhteistyöprojekteista eri muusikoiden kanssa.

Vuonna 1999 Päivinen kokosi oman trionsa, joka esiintyi säännöllisesti Suomessa ja muualla Euroopassa ja julkaisi kaksi arvostettua albumia, joista ensimmäinen, Umpsukkelis (1999), palkittiin Vuoden Jazzalbumina. Trio kasvoi kvartetiksi vuonna 2004.

Tuoressa kokoonpanossa intensiivistä rumpalointiaan jatkaa Mikko Hassinen, ja uusina jäseninä kuullaan nuoren jazzsukupolven eturivin basistia Ville Huolmania sekä erinomaista kitarataituria Timo Kämäräistä. Kvartetti huokuu samaa rohkeaa energiaa ja lyyristä vapautta kuin Päivisen aiempi kokoonpano. Yhtyeen musiikki painottuu nyt enemmän valmiiksi sävellettyyn materiaaliin ja teosten rakenteissa yhtye on saavuttanut selkeää kehitystä. Kvartetti tuo esille uuden ulottuvuuden Pepä Päivisen musiikillisesta kielenkäytöstä, jota tukevat myös Mikko Hassisen muutamat taidokkaat sävellykset. Debyyttialbumia Tiram Num (2005) on tituleerattu tämän pohjoismaisen saksofonitaiturin toistaiseksi parhaimmaksi.