Siirry pääsisältöön

The Northern Governors

Yhtye
The Northern Governors

Kuva/ Photo: Marek Sabogal

Profiili

Perustettu2011
Jäsenet
Linkit
Booking

The Northern Governors on uusi suomalainen superyhtye. Kun selaa yhtyeen jäsenlistaa, on kuin lukisi Kuka kukin on -teosta suomalaisen jazzin ja soulin kentältä. Yhtye on serkusten muodostama musiikillinen sukupuu, joka syntyi yhteisestä jamittelusta, ja nopeasti muusikot tajusivat jakavansa yhteisen näkemyksen ja intohimon musiikkiin.

Kokoonpano koostuu Suomen huippumuusikoista ja artisteista: trumpetisti Jorma Kalevi Louhivuori, basisti-laulaja Osmo Ikonen sekä kitaristi-laulaja Petteri Sariola. Sariolan veli Jyri on rummuissa, Linda Fredriksson altto-, tenori- ja baritonisaksofoneissa ja Jay Kortehisto pasuunassa.

Louhivuori on serkus Ikoselle, joka on sukua Sariolan veljeksille. Sariolat taas ovat Marjatta Pokelan, kuuluisan lastenmusiikkisäveltäjän, lapsenlapsia. Yhtyeen ensimmäinen singlejulkaisu "Happy Souls" julkaistiin kesäkuussa 2011 ja toinen single "Set Me Free", jossa vierailee rap-artisti Redrama, lokakuussa 2011.

Legendaarinen Blue Note -levymerkki julkaisi yhtyeen debyyttialbumin This is The Northern Governors maaliskuussa 2012. Yhtyeen toinen levy, All Rise, julkaistiin huhtikuussa 2015 Texicalli Recordsin kautta.