Siirry pääsisältöön

North Of Kallio Ensemble

Yhtye
North Of Kallio Ensemble

Photo © Ville Paasimaa

Profiili

Jäsenet
Linkit
Booking

North Of Kallio Ensemble ravistelee helsinkiläistä jazz-skeneä tarttuvilla melodioilla, isolla energialla, huippumuusikoilla sekä maailmanluokan solistilla.

"Musiikkimme on skandinaavista jazzia, joka ottaa vaikutteita elokuvamusiikista sekä jäsentemme musiikillisista matkoista läpi vuosien. Luvassa on suuria tunteita, pieniä herkkiä hetkiä, elämän suruja sekä iloja", kuvailee yhtye musiikillisia lähtökohtiaan.

North of Kallio Ensemble kokoonpano on todellakin täynnä merkittäviä musiikintekijöitä:

UMK voittaja ja Suomen Euroviisuedustaja vuosimallia 2017 (Norma John - Blackbird) Lasse Piirainen (piano / syntetisaattorit) on tunnettu lukuisista tv-bändeistä (mm. SuomiLove, The Voice ja Tähdet Tähdet). Hän on tunnettu monipuolisten äänimaisemien luojana sekä syntettisaattoritaiteilijana sekä levyillä että livetuotannoissa.

Äänitaiteilija, tunteiden tulkistija sekä monipuolisuudestaan tunnettu solisti Jennie Storbacka (esim linnanjuhlien solisti 2018, The Voice Of Finland finalisti 2015, sekä lukuistien orkestereiden solisti) on myös musikaali-tähti, joka tällä hetkellä diivailee Priscilla – Aavikon Kuningatar musikaalissa Helsingin kaupunginteatterissa.

Vuoden Jazz-Emma voittaja 2023 (yhtyeessä PLOP) sekä vuoden Jazz-Artisti 2022 Ville Herrala (basso) on tunnettu lukuisista jazz-kokoonpanoista ja on yksi Suomen arvostetuimmista kontrabasisteista.

Sibelius-Akatemiasta valmistunut rumpalivirtuoosi Tuomas Timonen on esiintynyt mm. Timo Lassyn, Yonan, Jukka Perkon, Aili Ikonsen, UMO:n ja monien muiden kokoonpanojen kanssa. Timonen on yksi kysytyimmistä rumpaleista Suomessa tunnistettavan ja rohkean soittotyylinsä vuoksi.

Nimi North Of Kallio Ensemble juontaa juurensa New Yorkin SoHo:sta (South of Houston Street). Helsingin Kallio, aivan kuin aiemmin SoHo, on boheemi, kulttuuririkas ja avoinkatseinen alue, jossa muusikot ja monenlaiset taiteilijat tulevat yhteen juhlistamaan elämää ja taidetta. Samaan aikaan kun yhtye perustettiin, jäsenet asuivat Kallion pohjoispuolella, joka johti nimeen ”North Of Kallio Ensemble”.