Siirry pääsisältöön

Lightboxer

Yhtye
Lightboxer

Profiili

Perustettu2012
Jäsenet
Genrejazz, surf, film music
Linkit

LightBoxer on instrumentaalibändi, joka surffaa afron harjalla apunaan improvisoinnin jalo taito. Bändi on ennen kaikkea vahvan tunnelman ja soundin yhdistelmä höystettynä tiukalla groovella, elokuvamusiikilla ja tarttuvilla melodioilla. Kotimaisen rytmimusiikin puurtajien, Emma-palkitun saksofonisti Markus Holkon ja kitaristi Aki Haaralan yhteistyön hedelmä LightBoxer näki päivänvalon debyyttilevyn muodossa kesäkuussa 2012. Yhtyeen nimeä kantavan albumin julkaisi Texicalli Records.

Levyn sävellyksistä ja tuotannosta vastasi kaksikko Haarala-Holkko. Levy oli vuoden 2013 Teosto-palkintoehdokkaana, arvostelumenestys lukuisissa medioissa ja valittiin yhdeksi vuoden jazzlevyistä. Bändin muusikot ovat tuttuja mm. monista jazz- ja soulyhteyksistä, mm. Paleface, Tuomo, Emma Salokoski, U-Street All Stars, Astro Can Caravan, Jukka Perko ja Chisu.

LightBoxer esiintyi tinkimättömästä ohjelmistostaan tunnetussa Tampere Jazz Happeningissä marraskuussa 2013 ja festivaalin yhteydessä bändin liideri- ja säveltäjäkaksikon toinen osapuoli Holkko kuvaili yhtyeen työtapaa haastattelussa seuraavasti:
- Kun tein Aki Haaralan kanssa ensilevymme kappaleita, kummatkin toivat omat vaikutteensa mukaan. Tarkoitus oli välttää liiallista älyllisyyttä ja hakeutua jonnekin, missä onnistuneet musiikilliset ratkaisut ja tapahtumat eivät välttämättä enää ole selitettävissä, kunhan ne vain kuulostavat hyvältä.

Vuoden alussa yhtye suuntaa Japanin-kiertueelle ja julkaisee sen jälkeen toisen levynsä Jazzliiton kiertueen alla. Levyn julkaistaan vielä salaiselle, kansainväliselle levy-yhtiölle.

 

edit. Raisa Siivola 8.1.2014