Siirry pääsisältöön

Liberty Ship edustaa suomalaista nykyjazzia luovimmillaan. Esa Pietilän lisäksi Liberty Shipissä soittavat pianisti Aki Rissanen, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Olavi Louhivuori. Liberty Shipin ensilevy "Approaching" julkaistiin marraskuussa 2013 Eclipse Musicille ja se valittiin yhdeksi vuoden jazzlevyistä arvostetun New York Jazz Recordin toimesta. 

Liberty Shipin kapteeni on saksofonisti, säveltäjä ja improvisoija Esa Pietilä (s. 1964) jonka omaperäinen tyyli rakentuu avantgarden ja free jazzin perustalle. Pietilällä on pitkä kokemus soittajana ja säveltäjänä niin soolosaksofonikonserteista kuin pienistä kokoonpanoista ja big bandeistä kotimaisten ja ulkomaisten luovan musiikin eturivin soittajien kanssa.

Pianisti Aki Rissanen (s. 1980) on noussut nopeasti maamme arvostetuimpien jazzpianistien joukkoon. Rissasen soitossa kohtaavat klassiset piano-opinnot, rakkaus improvisointiin ja jazziin. Liberty Ship -projektissa Rissasen osaamisen molemmat osa-alueet pääsevät loistavasti esille.

Antti Lötjönen (s. 1980) on ollut Helsingin 2000-luvulla voimakasta nousua eläneen jazz-elämän kulmakiviä. Lötjönen tunnetaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin hyvin Sun Trion, Verneri Pohjola Quartetin ja lukemattomien muiden kokoonpanojen basistina.

Rumpali Olavi Louhivuori (s. 1981) on kansainvälisesti tunnetuimpia sukupolvensa suomalaisia jazzmuusikoita. Yhteistyö ja levytykset Eurooppalaisten muusikoiden (Tomasz Stańkon, Dave Stapletonin, Marilyn Crispellin) kanssa ovat tehneet Louhivuoresta ympäri Eurooppaa tunnistetun nimen. Louhivuori on myös niittänyt menestystä omalla Oddarrang -yhtyeellään.